Geert Colpaert bij een van zijn beelhouwwerken.
Foto Anthony Statius Geert Colpaert bij een van zijn beelhouwwerken.

Kunstenaars tonen werk in Brielpoort

In de Brielpoort tonen 81 Deinse kunstenaars vanaf morgen 150 werken. Daar vindt de tweejaarlijkse kunstbiënnale, die aan haar dertiende editie toe is, plaats.

"Kunstenaars die wonen, werken of studeren in Deinze krijgen een week de kans om hun werk te tonen. Het gaat om schilderijen, mode, poëzie, foto's, video's en tekeningen", zegt Rita Rogiers, voorzitster van de Deinse cultuurraad. "Iedere kandidaat kon maximum vier werken voorstellen. Het aantal inzendingen was groot. Een jury heeft een selectie gemaakt. Dit jaar geeft kunstenaar en jurylid Geert Colpaert de tentoonstelling vorm", zegt Rogiers.


"Ik heb geprobeerd de Brielpoort in zijn geheel te gebruiken en de ruimte niet al te veel te verdelen", zegt Colpaert. "Er zijn 150 verschillende werken. De werken met een gelijkaardig karakter heb ik samengebracht in 'kamers' zonder ze 'op te sluiten'. De panelen staan in een vloeiende, ronde vormen en het geheel doet aan als een doolhof waarin je geen vaste lijn volgt en waardoor je zeker alles gezien hebt. Ik sta zelf op de biënnale met drie beelden. Al was alle kunstwerken opstellen ook een beetje een kunstwerk maken", lacht Geert.


Bezoekers kunnen de tentoonstelling iedere dag tot en met 4 mei bezoeken van 14.30 tot 17.30 uur. Op woensdag 30 april kan dat ook van 10 tot 12 uur en van 14.30 tot 21 uur. Tijdens deze nocture houdt Nomad Swing een gratis optreden met nostalgische muziek en dans uit de jaren twintig tot vijftig.


De tentoonstelling is gratis te bezichtigen. Een catalogus met alle werken van de deelnemers kost 2 euro. Voor meer info: www.deinze.be/biennale, 09/381.95.10 of cultuur@deinze.be. (ASD)

Lees meer