2 Kandidate Sofie Depuydt tijdens haar campagnebal.
Claudia Van den Houte Kandidate Sofie Depuydt tijdens haar campagnebal.

Prinsenpaar en bierprins worden verkozen in Den Breughel

In zaal Den Breughel worden zaterdag de nieuwe prins en prinses carnaval Denderleeuw en de nieuwe bierprins verkozen.

Voor de titel van prins en prinses carnaval is er telkens maar één kandidaat: Jari Van de Velde en Sofie Depuydt. Zij moeten zaterdag wel nog 64 procent van de punten halen om de titel in de wacht te slepen. Ze brengen elk een show van maximaal dertig minuten.

Spannender wordt de verkiezing van bierprins, waarvoor er drie kandidaten zijn. Zij leggen bierproeven af, stellen zich voor en brengen een liedje. De punten van de jury, de stemmen van het publiek en de resultaten van de bierproeven zullen samengeteld worden en beslissen wie er bierprins wordt.

De verkiezing van een Voil Janet gebeurt dit jaar voor het eerst niet tijdens de prinsenverkiezing, maar wel op een apart ‘Voil Janettenbal’ op 9 februari. Voor het eerst zal het prinsencomité de aanwezigen verwelkomen. Het zal zichzelf ook voorstellen aan de carnavalisten.

De prinsenverkiezing vindt zaterdag 19 januari plaats in zaal Den Breughel op het Dorp. De deuren openen vanaf 19 uur. De toegang bedraagt 4 euro.

2 Kandidaat prinses carnaval Sofie en kandidaat prins carnaval Jari.
Claudia Van den Houte Kandidaat prinses carnaval Sofie en kandidaat prins carnaval Jari.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer