RV

Handbikers en G-wielrenners palmen Boonwijk in

Voor de tiende keer vindt dit weekend de Grote Prijs Louis Sterck in Memoriam plaats. Daarvoor zakken een heleboel handbikers en G-wielrenners naar de Boonwijk in Sint-Gillis-Dendermonde af. Op zondag 5 mei rijden ze er de jaarlijkse koers.

De wielerwedstrijd vindt plaats ter nagedachtenis van Louis Sterck. De man reed zelf wedstrijden voor mindervaliden en nam indertijd het initiatief voor de allereerste G-wielerwedstrijd in de Boonwijk. Het sportief evenement groeide, met ondersteuning van de Sportdienst, jaar na jaar verder uit tot een vaste waarde. “Ondertussen komen ze van heel Vlaanderen naar Dendermonde, zelfs kampioenen”, zegt Bart Claessens, cooördinator G-Sport Dendermonde, trots.

De Grote Prijs Louis Sterck vindt plaats op zondag 5 mei. Voorafgaand aan de wedstrijden vindt, van 10 tot 12 uur, een initiatie handbike plaats. De koers start om 13.45 uur. Iedereen is welkom aan Zaal Boonwijt, Serbossstraat in Sint-Gillis.

Om alles veilig en vlot te laten verlopen, wordt het hele parcours afgesloten vanaf 11 uur tot het einde van de wedstrijden rond 18 uur. Er mag geen verkeer in de Serbosstraat, Diepestraat, Warmen Haard, Botermelkstraat, Robert Ramlotstraat en Serbosstraat. In al deze straten geldt ook een plaatselijk parkeerverbod. De Beekakkerstraat, Wastijnestraat en Rode Weg zijn onbereikbaar. In de straten die toegang geven tot het parcours mag enkel plaatselijk verkeer komen.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer