Meirdam start met 'Supyoga'

Yoga op water komt overgewaaid uit buitenland, sessies voor deze zomer al volledig volgeboekt

Sportcentrum Meirdam is deze zomervakantie gestart met een nieuwe sportactiviteit aan te bieden. Het gaat om 'Supyoga', yoga op een surfplank op het water. Ze doen dit samen met Venga, die de supboards voorziet. "Het is een sport die in het buitenland al een tijdje gedaan wordt, en nu duikt het ook meer en meer hier op", zegt Sofie Van Damme van Meirdam. 

3 Stabiliteit is vooral belangrijk bij sup-yoga
Geert De Rycke Stabiliteit is vooral belangrijk bij sup-yoga

Ook in Dendermonde is Supyoga intussen een groot succes. "Al onze sessies zaten meteen volgeboekt, wat ons heel veel plezier doet natuurlijk", zegt Sofie Van Damme van Meirdam. Voor velen is Supyoga nieuw, maar is er wel de interesse om het te proberen. Vooral de stabiliteit op het water speelt een grote rol. "We doen namelijk dezelfde oefeningen als bij een gewone yogasessie, alleen is de extra moeilijkheid dat je op het water zit. De natuuromgeving zorgt er dan weer wel voor dat je extra kan relaxen in de buitenlucht." 

Lesgeefster Leen Bewaert, die al jaren yogales gaf, vindt de 'Supyoga' heel leuk om te doen. "Ik leerde het dit jaar kennen via een andere yogaleraar. Ik ben dan beginnen 'suppen' om het onder de knie te krijgen en heb dan besloten om dit te combineren met yoga", zegt Leen. 

"De supboards zijn heel breed, en voor de deelnemers is het belangrijk dat ze hun benen wat breder uit elkaar zetten om niet te vallen. De kans is sowieso erg klein omdat de planken wel echt heel stevig zijn", klinkt het. "We houden het ook heel speels. Bij de vorige sessies stonden we zelfs op ons hoofd op de plank op het water. Mocht er dan iemand vallen, was dit zeker niet erg", aldus Leen. 

3 Een half uur lang voeren de deelnemers oefeningen uit op het water.
Geert De Rycke Een half uur lang voeren de deelnemers oefeningen uit op het water.

De reacties van de deelnemers zijn heel positief. "Sommigen komen zelf al terug voor een tweede sessie. Naast het speelse zorgen we natuurlijk ook voor voldoend relaxmomenten, want dat is ook wel de bedoeling bij supyoga. Je moet hier ook altijd wat rekening houden met de omgeving, dat de deelnemers je goed kunnen horen en dat er niet te veel omgevingsgeluid is. Uiteraard is goed weer ook een pluspunt om dit te doen", besluit Leen. 

De supboards worden momenteel gehuurd bij Venga, maar het is zeker voor iedereen toegankelijk. De sessies gaan door op de forten in Dendermonde." Je hoeft ook helemaal nog nooit yoga gedaan te hebben om deel te nemen aan de sessies", aldus Sofie. Een sessie duurt anderhalf uur. De sessies voor deze zomer zijn volledig volgeboekt. "Maar als er een groep is van tien personen, mogen zij zeker bellen met ons en dan kunnen we nog sessies regelen. Volgend jaar zouden we alleszins opnieuw supyoga organiseren. Dan gaat het waarschijnlijk door op de oude Dender, maar dat kon nu niet omwille van blauwalgen", besluit Sofie. 

3 De Supyoga sessie kan rekenen op heel wat interesse.
Geert De Rycke De Supyoga sessie kan rekenen op heel wat interesse.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer