ThinkStock

Onthaalouders stad dingen naar Gouden Kinderschoen

De stedelijke dienst voor onthaalouders van Dendermonde is geselecteerd voor de Gouden Kinderschoen. Dat is een initiatief van de Vlaamse Vereniging voor Steden en Gemeenten dat inspirerende, lokale projecten rond kinderopvang in de kijker zet. De dienst onthaalouders doet mee met het project ‘Onthaalouders: samen uit, samen sterk’. Er zijn veel stemmen nodig om te winnen.

Het project ‘Onthaalouders: samen uit, samen sterk’ houdt in dat onthaalouders van Grembergen regelmatig een wandeling maken met hun respectievelijke kindjes. De uitstapjes vergroten de leefwereld van de kinderen door contact met de natuur, dieren, andere kinderen en volwassenen en andere onthaalouders. Het kan gaan om bezoekjes aan de lokale speeltuin, het bos, een schapenboer,... Ondertussen kunnen onthaalouders onderling expertise uitwisselen.

“Voor nieuwe onthaalouders is dit een eenvoudige manier om terecht te komen in een ondersteunend netwerk”, klinkt het. “Bovendien kunnen onthaalouders en kindjes elkaar beter leren kennen, waardoor tijdelijke vervangingen bij afwezigheid van de vaste onthaalouder vlotter verlopen.”

Stemmen voor dit project kan tot 12 april via www.goudenkinderschoen.be. De uiteindelijke winnaar wordt eind april 2019 bekroond met de Gouden Kinderschoen. 

1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Ilse Dierick

    Super idee ! Geweldige onthaalmoekes in Grembergen!

Lees meer