Geert De Rycke

Parking Olympos pas tegen eind januari weer open

De parking en toegangsweg van zwembad Olympos aan de LeopoldII-laan in Dendermonde zal pas tegen eind januari weer open zijn. Normaal gezien was de heropening voorzien voor de start van de kerstvakantie, maar die timing wordt niet gehaald.

Op de parking aan Olympos is enkele weken geleden de eerste fase gestart van de wegen- en rioleringswerken aan de Kalendijk. Er wordt een gescheiden riolering aangelegd zodat afvalwater van bewoners en het zwembad de Vondelbeek niet meer zal vervuilen. De Kalendijk wordt bovendien een woonerf.

De eerste fase van de werken moest normaal tegen de start van de kerstvakantie klaar zijn, zodat bezoekers van Olympos in de vakantie het zwembad weer vlot zouden kunnen bereiken. De vooropgesteld termijn blijkt nu echter niet haalbaar, omdat bijkomende en onvoorziene aanpassingen aan nutsleidingen en werken nodig waren. Het stadsbestuur van Dendermonde hoopt dat de fase tegen eind januari wel achter de rug is en de parking dan opnieuw kan opengesteld worden.

De stad dringt er bovendien op aan om niet op de grasbermen naast de toegangsweg naar het zwembad te parkeren. Die zijn al volledig kapotgereden. Er is ook al een elektriciteitskast beschadigd en de modder wordt door wildparkeerder verspreid over de voet- en fietspaden, waardoor die gevaarlijk glad worden.

1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • rony de bilde

    En toch staan ze er nog alle dagen geparkeerd ze rijden voet en fietspad over en willen dat voetgangers op straat lopen om ze te laten passeren zet daar hekkens en het is opgelost politie en het stad doet niks

Lees meer