4 De Eendjesrace kon op heel wat toeschouwers rekenen.
Geert De Rycke De Eendjesrace kon op heel wat toeschouwers rekenen.

Recordeditie van tiende Paashappening van Kiwanis

Met een stralende lentezon, honderden bezoekers, duizenden badeendjes op de Oude Dender en een enthousiaste bende kinderen voor een optreden van de Ketnet Band is de tiende Paashappening van serviceclub Kiwanis een recordeditie geworden. Zaterdag zamelden de organisatoren daarmee weer heel wat geld in voor de goede doelen die ze jaarlijks steunen. 

“We doen daarmee niet alleen iets voor projecten voor kinderen, maar laten de kinderen ook mee genieten”, zegt Jan Van Vooren van Kiwanis Beyaert. “Ons event start traditiegetrouw met een paaseierenworp op de Grote Markt vanop een hoogtewerker. Om ervoor te zorgen dat werkelijk iedereen paaseitjes heeft, lopen ook een paashaas en kuiken rond om chocoladen eieren uit te delen.”

Vervolgens zakte de massa af naar de boorden van de Oude Dender, aan de achterzijde van het stadhuis, om zo’n 12.000 badeendjes te zien racen op het water. Daarmee waren een auto en tal van andere prijzen te winnen. “Voor onze jubileumeditie werd bovendien koste noch moeite gespaard om de kinderen te animeren en daarom nodigden we de Ketnet Band uit”, zegt Van Vooren. “We zijn superblij met het succes.”

De opbrengst gaat naar een twintigtal verschillende projecten, zoals kinderfonds De Tondeldoos, De Wereld Van Indra, Kiwanis Kids Day, Vergeet De Kinderen Niet, Project I3, het Sint-Maartenfeest van de Orde der Stalhouders en G-Voetbal Lebbeke.

4
Geert De Rycke
4
Geert De Rycke
4
Geert De Rycke

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer