Samen een hapje eten aan de Lange Tafel in de Boonwijk.
Foto Geert De Rycke Samen een hapje eten aan de Lange Tafel in de Boonwijk.

Samen tafelen tegen eenzaamheid

Voor de week van de verbondenheid is gisteren de Lange Tafel opgezet aan de kerk in de Boonwijk in Sint-Gillis-Dendermonde. Daar schoven velen mee de benen onder tafel en smulden ze van zelf meegebracht voedsel, koffie en soep, die door de volkstuinders van de Boonwijk met zelfgekweekte groentjes gemaakt was.

"Samenlevingsopbouw vzw en Bond Zonder Naam willen hiermee het taboe rond vereenzaming doorbreken en zoeken naar manieren om het eenzaam zijn op te lossen", zegt opbouwwerker Jirka Van Lembergen.


"Daarom kon iedereen mee aan tafel schuiven, proeven van gebakjes, schotels of lunchpakket en vooral genieten van een gezellige babbel met iemand anders. We kunnen spreken van een succes. Met onze tafel hebben we alleszins mensen aangemoedigd om samen te komen en te praten met elkaar."


Tussendoor was er muziek en kinderanimatie. Bovendien tekenden ook Dendermondse verenigingen en organisaties present om hun activiteitenaanbod bekend te maken. "Door deel te nemen aan de werking van verenigingen, kan eenzaamheid immers ook doorbroken worden", zegt Jirka Van Lembergen.


(DND)

Lees meer