2 De politie controleerde 944 bestuurders.
Geert De Rycke De politie controleerde 944 bestuurders.

Twee bestuurders onder invloed van drugs, twee bestuurders blazen alarm

Dendermondse politie beleeft veilig ‘weekend zonder alcohol’ achter het stuur

De politie van Dendermonde heeft zaterdagavond een grote controle gehouden op het gebruik van alcohol en drugs in het verkeer. De actie kaderde in het ‘weekend zonder alcohol’ en ging door van 18.00 uur tot middernacht. “In totaal werkte 14 man mee aan de actie", zegt korpschef Patrick Feys. 

De eerste controlepost werd opgesteld aan de Ooibrug in Appels. Daarna werd er gecontroleerd op de Martelarenlaan, Mechelsesteenweg, en de brug van Sint-Gillis-Dendermonde. In totaal werden er 944 testen afgenomen. Twee bestuurders werden door de politie betrapt onder invloed van drugs en kregen een proces-verbaal. Twee andere chauffeurs bliezen alarm en kregen een onmiddellijke inning. “We blijven status quo in vergelijking met vorig jaar”, zegt Patrick Feys. “We merken dat de bestuurders beseffen dat drinken en rijden niet samen gaan. De tendens van jongeren die drugs gebruiken en achter het stuur kruipen merken we hier ook op, maar wij zetten er sterk op in met ons politiekorps.” 

Naast de drugs en de alcohol in het verkeer werden ook nog enkele andere overtredingen vastgesteld. Vier fietsers kregen een onmiddellijke inning omdat ze geen fietsverlichting hadden. Er werden ook drie pv’s opgesteld in verband met problemen met de keuring. 

2
Geert De Rycke

Een bestuurder kreeg een onmiddellijke inning omdat hij zonder verlichting reed. Er werden ook onmiddellijke inningen uitgeschreven voor het niet dragen van de gordel, geen kinderbeveiligingssysteem en het overschrijden van een volle witte lijn. Verder schreef de politie ook nog een proces-verbaal uit voor het niet kunnen tonen van een verzekeringsattest. Een bestuurder kreeg een proces-verbaal voor het niet aanpassen van zijn snelheid. Tot slot werden er ook nog twee waarschuwingen uitgeschreven voor defecte verlichting aan de wagen en een nummerplaat. 

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer