Brand Wakken
Alexander Haezebrouck Brand Wakken

Moeder van twee jonge tieners die niet thuis was op moment van brand reageert: “Ik was helemaal niet weg voor drie dagen”

Mama Anouschka L. uit Wakken heeft voor het eerst gereageerd nadat vorige week brand uitbrak in haar huurwoning. Enkel haar 13-jarige dochter en 12-jarige zoon verbleven op dat moment in het huis, Anouschka zelf was weg met een vriend. “Op het moment van de brand was waren mijn dochter en zoon van 17 en 18 onderweg naar huis om op hen te passen”, vertelt ze. 

“Ik was ’s morgens boodschappen gaan doen, daarna vroeg een vriend van mij die vrachtwagenchauffeur is of ik wou meerijden naar Bütchenbach in Luik omdat hij daar een lading moest lossen”, vertelt mama Anouschka L. “Ik was dus helemaal niet voor drie dagen weg naar Duitsland. Ik doe zo’n ritjes graag omdat ik dan mijn gedachten kan verzetten en al de rest even vergeet. Ik laat mijn kinderen nooit zomaar alleen achter. Alle commentaren dat ik een slechte moeder zou zijn, doen me enorm veel pijn. Iedereen vraagt ook aan mijn moeder of het waar is wat ze zeggen, ook zij ziet enorm af. Op het moment van de brand was opvang onderweg door mijn zoon en dochter van 17 en 18 jaar. Toen ik van de brand hoorde ben ik meteen beginnen rondbellen op zoek naar opvang. Ik was pas ’s nachts thuis en wilde toen ook mijn kinderen niet meer wekken. Ondertussen zitten we in een crisiswoning van het OCMW en zijn we op zoek naar een ander huurhuis.”

Kortsluiting

Op het moment van de brand die omstreeks 17 uur uitbrak, was enkel het meisje aanwezig in het huis. De brand ontstond in de garage waar een kortsluiting voor het vuur zorgde. Het meisje raakte op tijd uit de woning maar werd toch afgevoerd naar het ziekenhuis met een rookintoxicatie, waar ze ook de nacht doorbracht. Het jongetje bracht de nacht door in het Oranjehuis in Kortrijk. Het huis werd onbewoonbaar verklaard. “Ik ben zo goed als alles kwijt in die brand. Al die jaren dat ik mijn leven heb opgebouwd, zijn in rook opgegaan. Ik moet opnieuw van nul herbeginnen.”

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer