2 Een in beslag genomen vogel
Natuurhulpcentrum Opglabbeek Een in beslag genomen vogel

Natuurinspectie neemt illegale vogels in beslag

Bij een vogelkweker in Dessel zijn een kleine twintig illegale vogels in beslag genomen. Het ging zowel om inheemse als uitheemse vogelsoorten. Er werden problemen met de pootringen vastgesteld.

De politie vermoedt dat de vogels illegaal gevangen zijn in de natuur, en nadien een valse ring rond hun poten hebben gekregen. De in beslag genomen vogels zijn ondergebracht bij het Natuurhulpcentrum in Opglabbeek. “Vrijdag kwam de Natuurinspectie van het Agentschap Natuur en Bos (ANB) langs met speciale vogels die in beslag werden genomen bij een vogelhandelaar”, klinkt het bij het Natuurhulpcentrum. “Het betrof bijzonder zeldzame vogels zoals pestvogels, kortteenleeuweriken, grauwe-, cirl- bruinkop- en witkopgorzen, een haakbek en een roodkeelnachtegaal. De vogels hadden allemaal gemanipuleerde pootringen en zijn naar alle waarschijnlijkheid geroofd uit de natuur.”

De politie zet het onderzoek voort. De vogelkweker mag zich wellicht aan een boete verwachten.

2 Nog een vogel die in beslag werd genomen
Natuurhulpcentrum Opglabbeek Nog een vogel die in beslag werd genomen

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer