Het waarschuwingsbord van de gemeente.
Gemeente Dessel Het waarschuwingsbord van de gemeente.

Wandelaars en joggers, opgelet: agressieve buizerd!

De gemeente Dessel heeft nabij Hoogvelden waarschuwingsborden geplaatst. Die wijzen wandelaars en joggers op het gevaar van een agressieve buizerd. 

De borden werden geplaatst nadat een jogger er zondagochtend werd aangevallen door een buizerd, met een lichte hoofdwonde tot gevolg. “In deze omgeving heeft een koppel buizerds zijn broedplaats. Ze verdedigen hun jongen hardnekkig en kunnen daarom schijnaanvallen naar het hoofd doen. Er wordt verwacht dat dit gedrag van de buizerds maximaal tot half augustus zal duren”, luidt de waarschuwing die op enkele plaatsen werd aangebracht.

Passanten die worden aangevallen door een buizerd worden gevraagd altijd melding daarvan te doen bij de milieudienst van de gemeente via 014/38.99.37.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer