3 De gemeenteraad van Destelbergen komt in zijn huidige samenstelling voor het laatst samen op 20 december.
Didier Verbaere De gemeenteraad van Destelbergen komt in zijn huidige samenstelling voor het laatst samen op 20 december.

CD&V-schepenen Raymond Luyckx en André De Groote nemen afscheid van politiek

Op 20 december laatste gemeenteraad van deze bestuursperiode in Destelbergen

Eerste schepen Raymond Luyckx en schepen André De Groote nemen hun mandaat als gemeenteraadslid in Destelbergen niet op. Beide CD&V-schepenen werden in oktober opnieuw verkozen als gemeenteraadslid, maar zetten een punt achter hun politieke carrière.

3 André De Groote.
Didier Verbaere André De Groote.
3 Raymond Luyckx.
Didier Verbaere Raymond Luyckx.

“Raymond was 30 jaar schepen en André 24 jaar. In 1988 werd Raymond Luyckx direct verkozen als schepen onder burgemeester Roger Gijselinck (CD&V). André De Groote was gemeenteraadslid en werd voor het eerst schepen in 1994. We zullen hen huldigen op ons CD&V-nieuwjaarsontbijt op 20 januari 2019”, zegt Carolien Ongena. Haar partij werd na de verkiezingen opzij geschoven in het schepencollege en vervangen door de N-VA-fractie.

 Ivan Stevens, Didier Lebrun en de 21-jarige Laura Van Rentergem zullen op 3 januari hun eed afleggen als gemeenteraadslid. Daarnaast maken Carolien Ongena en Alain Torcq deel uit van de CD&V-fractie. Blijde Vercamer en Carine Plovie zetelen de volgende bestuursperiode in het Bijzonder Comité voor de sociale dienst.

“De gemeenteraadsverkiezingen op 14 oktober geven ons een dubbel gevoel. CD&V is de sterkste stijger in de gemeente, maar we belanden na 30 jaar in de oppositie. We zullen onze dossierkennis en bestuurservaring gebruiken om op een constructieve manier oppositie te voeren, want onze gemeente ligt ons nauw aan het hart”, besluit Carolien Ongena. 

De gemeenteraad in zijn huidige samenstelling komt op donderdag 20 december voor het laatst samen. Dan wordt ook burgemeester Marc De Pauw (Open Vld) in de bloemen gezet na een carrière van 30 jaar in de gemeenteraad. De Pauw werd gemeenteraadslid in 1988 en tot burgemeester verkozen in 1995. Bij de jongste verkiezingen was hij geen kandidaat meer. Partijgenote Elsie Sierens  wordt de eerste vrouwelijke burgemeester van Destelbergen.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer