Politie zoekt verdachten van Fitbitbende

De politie is op zoek naar een bende die de voorbije weken op verschillende plaatsen heeft toegeslagen in speelgoedwinkels van Dreamland. De mannen sloegen onder meer in Deurne en Wilrijk toe op 15 februari. Het programma Faroek op vtm besteedde woensdagavond aandacht aan de zaak.

De twee mannen sloegen onder meer toe in Oostende, Mechelen, Beveren, Deurne en Wilrijk. Telkens hadden ze het daarbij gemunt op horloges van het merk Fitbit, een sporthorloge met onder meer een hartslagmeter en een stappenteller.

Veiligheidsdoosjes

In Deurne, Wilrijk en Beveren sloegen ze toe op 15 februari. In Oostende deden ze dat een dag later en in Mechelen begin deze maand (4 maart). De twee mannen komen telkens afzonderlijk de winkel binnen en kijken wat rond in de afdeling waar de Fitbits liggen. De horloges zijn allemaal verpakt in veiligheidsdoosjes. Een van de mannen slaagt er telkens in om één of meerdere doosjes open te krijgen en de horloges weg te steken. Hij wordt daarbij afgeschermd door de tweede man. In één van de gevallen koopt de tweede man later toch iets voor enkele euro's om niet te veel op te vallen.


De politie is zeker dat het om dezelfde bende gaat en dat ze goed georganiseerd zijn. Wie informatie heeft over de daders, mag bellen naar 0800/30300. (VTT)

Lees meer