Burger King wil restaurant openen in Diest

Fastfoodketen heeft oog laten vallen op Leuvensesteenweg

Wie zin heeft in een hamburger, kan binnenkort wellicht bij Burger King langs op de Leuvensesteenweg. De keten vraagt een bouwvergunning aan voor een nieuw filiaal. Het zou de eerste Burger King zijn in het Hageland.

In deze hoek van de parking zou de nieuwe Burger King komen.
Tom Van de Weyer In deze hoek van de parking zou de nieuwe Burger King komen.

Op de Leuvensesteenweg kon je al een Big Mac bunkeren bij McDonald’s, maar 200 meter verder kan je binnenkort ook eens een Whopper proberen. De nieuwe Burger King zou op de Carrefour-site komen, en wordt een buur van de Hypermarkt, Lunch Garden, bouwmarkt Brico, Auto 5 en een tankstation van Shell. Het moet gebouwd worden op het kruispunt van de Leuvensesteenweg met de Reustraat, in de hoek van de grote parking. 

Bij het restaurant is een eigen parking van 43 plaatsen gepland, met groenaanleg. Voor andersvaliden worden een toilet en drie parkeerplaatsen voorzien. Het restaurant wordt ecologisch uitgebaat: er komt energiezuinige verlichting en regenwater wordt hergebruikt voor sanitair en onderhoud. Er worden geen nieuwe inritten aangelegd. De bestaande in- en uitrit in de Reustraat blijft.

Kleinhandelszone met ketens

De inplanting van Burger King past binnen het provinciaal RUP, dat het bedrijventerrein ‘Leuvensesteenweg-Noord’ inkleurt als kleinhandelszone. Er is dus ruimte voor horeca. In de vorige legislatuur zette toenmalig schepen van Lokale economie Erwin Jennes (DDS) het decreet in gang om nog een beperkt aantal ketens toe te laten op de Leuvensesteenweg. Er werd 55 hectare grond beschikbaar gesteld, maar de bedrijven moeten wel minimaal 1.000 vierkante meter bestrijken, waarvan 600 vierkante meter commerciële oppervlakte. Burger King lijkt als eerste die kans te willen grijpen.

De Amerikaanse fastfoodketen zette in 2017 voet op Belgische bodem. In ons land zijn al 25 restaurants, tot nu toe alleen in de grote steden als Antwerpen, Brussel en Gent. Langs de E40 ter hoogte van Heverlee staat het enige restaurant in Vlaams-Brabant. Tegen 2022 wil de keten 45 nieuwe vestigingen bouwen, onder andere in Hasselt. Voor het eerst wordt gemikt op een kleine centrumstad als Diest. Burger King nestelt er zich vlak bij  grote concurrent Mc Donald’s.

Op welke termijn het restaurant er zou komen is niet bekend. Moederbedrijf Burger Brands Belgium heeft de bouwaanvraag bij de stad in september vorig jaar ingediend. De redactie informeerde naar een stand van zaken. Schepenen Rick Brans (Ruimtelijke ordening) en Maurits Vande Reyde (Lokale economie) wensen voorlopig nog niet te reageren.

1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Bert Lemmens

    Zeker doen!

Lees meer