De controle vond vorig jaar plaats aan de Commissaris Neyskenslaan.
Bollen De controle vond vorig jaar plaats aan de Commissaris Neyskenslaan.

Zes maanden voorwaardelijk voor zestiger die inreed op politiecontrole en agent meesleurde

Een 67-jarige man uit Diest is veroordeeld tot zes maanden cel en 800 euro boete voor gewapende weerspannigheid. Eduard C. gebruikte zijn auto om in te rijden op agenten tijdens een politiecontrole vorig jaar. De straf is met probatie-uitstel als hij een cursus dader-in-zicht volgt.

Drie agenten raakten 3 augustus vorig jaar in Diest gewond bij een verkeerscontrole op de Commissaris Neyskenslaan. V. passeerde met zijn Renault Laguna de controle omstreeks 19.45 uur. Hij droeg geen gordel en negeerde tot twee keer toe het bevel om te stoppen van de politie. Twee agenten moesten wegspringen om niet aangereden te worden. Een agent werd meegesleurd en belandde op de motorkap van de rijdende auto. Samen met twee collega’s slaagde hij erin om het portier aan passagierszijde open te trekken en de wagen tot stilstand te brengen. De bestuurder, geen onbekende voor het gerecht, verzette zich tegen zijn arrestatie door wild om zich heen te slaan en zich op te spannen. Twee inspecteurs raakten daarbij lichtgewond. Er werd een maatschappelijke enquête uitgevoerd bij de zestiger om te peilen naar zijn leefomstandigheden. Daaruit kwam naar voren dat hij zich herpakt zou hebben, maar dat hij zich in een precaire financiële en sociale situatie bevindt. De rechter achtte de feiten van gewapende weerspannigheid met de Renault Laguna bewezen en liet de auto verbeurdverklaren. 

“De beklaagde geeft de feiten toe, maar minimaliseert. Hij geeft blijk van een agressieve en asociale persoonlijkheid en hij beschikt over een zeer ongunstig strafregister”, aldus de rechter. Die sprak de straf met probatie-uitstel uit gedurende drie jaar. 

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer