"Veilig naar school tijdens werken? Volg gewoon de omleiding"

Diksmuids oppositieraadslid Katleen Winne (Idee 2006) heeft zich tijdens de gemeenteraad zorgen gemaakt over de eerste schooldag en hoe de kinderen veilig naar school kunnen door de vele openbare werken.

"De schoolfietsroutekaart waarnaar op de stedelijke website wordt verwezen, is niet actueel", liet ze weten. Schepen van Openbare Werken Bieke Moerman (sp.a-open) reageerde: "Die kaart is een initiatief van de provincie en die kan de kaart niet telkens aanpassen als er werken zijn. Toch blijft het een handige tool om zelf de veiligste weg uit te stippelen. Bovendien informeren we duidelijk over de stand van zaken en over de kleine en grote omleiding. Ook de scholen zullen hun leerlingen op de hoogte brengen. Ik moedig ouders wel aan hun kinderen te stimuleren om te voet of met de fiets naar school te gaan."

Kruispunt Stragier

Schepen van Mobiliteit Kurt Vanlerberghe (sp.a-open) vulde aan: "Van zo goed als elke kant kan er veilig naar school gereden worden. Dat het langs de Grote en Kleine Dijk druk is, kan ik beamen. Maar het is een fietsstraat, waar fietsers dus voorrang hebben. Ik geef al mee dat halfweg september de plaatsing van de verkeerslichten start op het kruispunt Stragier. Die werken zullen een maand duren, want er komt ook een bushalte bij cc Kruispunt, de nutsleidingen worden ondergronds gebracht en het wegdek wordt vernieuwd. De omleiding zal lopen via de Eikhofstraat." (GUS)

Lees meer