De twee bruine wallaby's kregen een wit jong.
Foto Benny Proot De twee bruine wallaby's kregen een wit jong.

Ging de bruine wallaby van Kakelend Kippenmuseum vreemd?

De twee bruine wallaby's van het Kakelend Kippenmuseum in Keiem zijn de trotse ouders van een wit jong. Ging mama Jannet vreemd met de sneeuwman?

"Nee", lacht boer Hendrik David, die de kinderboerderij met zijn vrouw Regine Laverge openhoudt. "We houden al twaalf jaar wallaby's, in de volksmond bekend als walibi, en nog nooit kregen we een wit jong. Het is al uitzonderlijk om een wit exemplaar te krijgen bij een kruising van een bruine en witte kangoeroe, laat staan uit twee bruine. Het moet ergens in de genen gezeten hebben. Een naam hebben we nog niet, want we weten nog niet of het een jongen of meisje is. Blacky zou wel raar klinken. Misschien laten we onze bezoekers wel een passende naam kiezen."

Roze

"De ouders van het jong, papa Jumper en mama Janet, hebben hun jong alvast direct met veel liefde in de buidel genomen. Toen we het jong in februari en maart voor het eerst hoorden piepen in de buidel zag het mooi roze. Er was niets abnormaals te zien. Nu huppelt er een witte wallaby rond. Als het een jongen is, zullen we hem moeten afzonderen, want twee mannetjes op één terrein is om ruzie vragen."

Babyboom

Er is trouwens een heuse babyboom aan de gang in het Kakelend Kippenmuseum, dat ooit begon als hoenderpark en uitgroeide tot een alternatieve kinderboerderij. Onder meer de shetlandpony, de bonte ezel, dwergezel, het boerenpaard en zelfs de prairiehonden hebben al gejongd en de alpaca is nog in blijde verwachting. In het Kakelend Kippenmuseum lopen honderd kippensoorten rond en tachtig andere dierensoorten. Vaak worden de jongen aan particulieren verkocht, maar de witte kangoeroe blijft in de boerderij. De kinderboerderij is woens- , zater- en zondagnamiddag open van 13.30 tot 18.30 uur en in de zomervakantie elke namiddag. (GUS)

Lees meer