3
Mozkito

Politie krijgt melding van mogelijke inbraak, maar ontdekt cannabisplantage

In een oud gebouwtje in de Bodegemse Vaartstraat ontdekte de lokale politie toevallig een cannabisplantage. Een getuige zag twee mannen die wilden binnendringen en alarmeerde de politie. Het duo kon worden opgepakt, maar is intussen opnieuw vrij. Het onderzoek loopt.

De politie kreeg dinsdagavond rond 17.30 uur een melding van een mogelijke inbraak in de Vaartstraat. Daar staat alleen een kleine woning, omgeven door akkers, weilanden, een bosje en een spoorlijn. “Een getuige zag hoe twee mannen het pand probeerden te betreden en belde de politie”, vertelt Gilles Blondeau, woordvoerder bij het parket Halle-Vilvoorde. Volgens Het Nieuwsblad ontdekten de agenten een zestal serres waarin cannabisplanten gekweekt werden, wat Blondeau bevestigt. “Op het eerste zicht ging het om een zeventigtal potten”, vervolgt hij. “Een deel van de cannabis was al geoogst.”

De agenten konden de twee verdachten ook aantreffen. “Het gaat om een man uit Anderlecht en een uit Sint Gillis van beiden 22 jaar”, gaat de parketwoordvoerder verder. “Ze werden voorgeleid bij de onderzoeksrechter die hen niet liet aanhouden.” De recherche en het labo voeren verder onderzoek en er zal moeten uitgemaakt worden of de twintigers al dan niet betrokken zijn bij de plantage. 

3 De lokale politie en gemeentearbeiders kwamen donderdag ter plaatse om de plantage te ontmantelen.
Mozkito De lokale politie en gemeentearbeiders kwamen donderdag ter plaatse om de plantage te ontmantelen.
3 De lokale politie en gemeentearbeiders kwamen donderdag ter plaatse om de plantage te ontmantelen.
Mozkito De lokale politie en gemeentearbeiders kwamen donderdag ter plaatse om de plantage te ontmantelen.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer