2 Het nieuwe schepencollege legde in januari de eed af op de installatievergadering. Schepen Ine Bosschaerts (derde van rechts) werd intussen vervangen door Albert Follens.
Benoit De Freine Het nieuwe schepencollege legde in januari de eed af op de installatievergadering. Schepen Ine Bosschaerts (derde van rechts) werd intussen vervangen door Albert Follens.

Bevoegdheden herverdeeld na vertrek schepen Ine Bosschaerts

Na het ontslag van schepen Ine Bosschaerts (N-VA) en het aanstellen van nieuw schepen Albert Follens (N-VA) heeft het Edegemse N-VA-bestuur de schepenbevoegdheden herverdeeld. Follens krijgt zoals verwacht financiën onder zijn vleugels.

Na één maand in de nieuwe legislatuur stapte schepen Ine Bosschaerts (N-VA) om persoonlijke redenen uit de politiek. Ouderdomsdeken in de gemeenteraad en fractieleider Albert Follens (N-VA) werd door het bestuur van N-VA voorgedragen als nieuw schepen. De 72-jarige Follens krijgt naast financiën, gezin en kind, publieke dienstverlening en intercommunales. Jongste schepen Lawrence Vancraeynest verliest daarmee financiën. Hij wordt bevoegd over jeugd, ICT, Smart City, wijkwerking, duurzame ontwikkeling, juridische zaken en de nieuwe bevoegdheid organisatieontwikkeling en beheersing.

2 Albert Follens (72) werd vorige week door N-VA naar voren geschoven als nieuw schepen.
Benoit De Freine Albert Follens (72) werd vorige week door N-VA naar voren geschoven als nieuw schepen.

Philippe Muyters (N-VA) blijft voorzitter van de gemeenteraad en de OCMW-raad. Burgemeester Koen Metsu (N-VA), verantwoordelijk voor politie en brandweer, neemt naast de algemene coördinatie, burgerlijke stand, communicatie, ondernemen ook internationale samenwerking voor zijn rekening. Hij is ook voorzitter van het Vast Bureau van het OCMW.

Eerste schepen Koen Michiels (N-VA) blijft op post voor onderwijs, sport, kunst en cultuur en krijgt nu ook buitenschoolse opvang op zijn boterham. Birre Timmermans (N-VA) zal Zuidrand en dierenwelzijn bij haar vaste taken mobiliteit, openbaar domein en toerisme nemen.

Kersvers schepen Sofie De Leeuw (N-VA) behoudt omgeving (ruimtelijke ordening, natuur en milieu), energie en klimaat, patrimonium en erfgoed. Brigitte Vermeulen-Goris (N-VA), voorzitter van het Bijzonder Comité voor de Sociale Dienst, zal zich ook zes jaar lang buigen over senioren, sociale zaken, wonen en personeel. Ze is ook de voorzitter van het Woonzorgnetwerk.

Participatie, vrijwilligers en intergemeentelijke samenwerking worden niet aan één schepen toegewezen. Elke schepen zal dat in zijn eigen domeinen opnemen. Gezien nieuw schepen Albert Follens al deel uitmaakte van de gemeenteraad vervangt eerste opvolger Sabine Van Lint-Peeters (N-VA) Ine Bosschaerts in de gemeenteraad. Op de gemeenteraad van 25 februari leggen zowel Van Lint-Peeters als Follens de eed af.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer