Glasbollen worden te vaak een stort.
Ronny De Coster Glasbollen worden te vaak een stort.

Camerabewaking rond glasbollen: gemiddeld vijf keer per week bingo

Het project van de camerabewaking rond de glasbollen in het Meetjesland mist z’n doel niet. Gemiddeld zijn er vijf betrappingen per week.

Afvalintercommunale IVM stelde vorige zomer het project voor waarbij camerabewaking zou voorzien worden aan verschillende glasbollen in het Meetjesland en de streek rond Deinze. Te vaak laten mensen zwerfvuil achter aan die glasbollen. Enkel de daders op heterdaad betrappen kan helpen. “In de periode september 2018 tot midden maart van dit jaar hebben we 344 ‘opnamedagen’ gehad”, zegt Jean Marie Staelens van IVM. “Er werden 118 vaststellingen genoteerd, gemiddeld dus een vijftal vaststellingen per week. Het dossier belandt uiteindelijk bij de provinciaal sanctionerend ambtenaar. We zullen twintig extra camera’s aankopen, zodat vanaf de zomer nog meer gecontroleerd kan worden.”

1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Dirk GEELEN

    Zouden beter hun glas bollen tijdig ledigen. De burger doet de moeite om het glas naar de voorziene plaats te brengen en dan zit deze vol? Wij sorteren toch en het glas brengt toch ook terug geld op, want het wit glas brengt meer op.

Lees meer