De gemeenteraad van Eeklo.
JSA De gemeenteraad van Eeklo.

Nieuw stadsbestuur wil geen vragenuurtje voor de burger

Het nieuwe stadsbestuur van Eeklo wil geen vragenuurtje voor de burger in het leven roepen. N-VA was vragende partij.

Tijdens het vragenuurtje van de burger, kan elke inwoner van een gemeente of stad bij de start van een gemeenteraad vragen stellen aan de gemeenteraadsleden en de leden van het schepencollege. In Evergem gebeurt dat al jaren. N-VA Eeklo wou het vragenuurtje ook in Eeklo invoeren, maar dat ziet het nieuwe stadsbestuur niet zitten. “Een vragenuurtje komt er niet in die vorm”, zegt schepen Isaura Calsyn (Groen). “Burgers die iets op de agenda van de gemeenteraad willen brengen, kunnen dat wel doen door 300 handtekeningen te verzamelen. Zo zijn we zeker dat de vraag of het voorstel ook breed gedragen is. Volgende maand stellen we ons beleidsplan voor de komende zes jaar voor. Daarin zal je zien dat we ook andere manieren van burgerparticipatie naar voor schuiven.”

Hilde Lampaert (N-VA) is ontgoocheld. “Bij Groen stond het vragenuurtje letterlijk in het verkiezingsprogramma, en SMS noemt zich een burgerpartij. Niet te geloven dat een eenvoudig vragenuurtje voor burgers dan niet kan”, zegt Lampaert.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer