2 Dit weilandschap wordt in de toekomst een waterpark/natuurpark.
Benoit De Freine Dit weilandschap wordt in de toekomst een waterpark/natuurpark.

Buurt Oude Landen krijgt geluidswerende muren en nieuwe sportinfrastructuur

De omgeving van de Oude Landen in Ekeren krijgt geluidswerende muren, nieuwe sportinfrastructuur en een waterpark. Die maatregelen moeten ervoor zorgen dat de buurt leefbaar blijft als de nieuwe bovengrondse spoorkruising een feit is.

De bestaande spoorvertakking Schijn is een zeer druk spoorknooppunt tussen het rangeerstation en het binnenland. Alle goederentreinen die de Antwerpse haven binnen- of buiten rijden passeren voorbij deze flessenhals. Ze dienen letterlijk te wachten als er een trein binnen of buiten rijdt. Om dit probleem op te lossen komt er een nieuwe bovengrondse spoorkruising ter hoogte van de Oude Landen in Ekeren.

Waterpark

Om de levenskwaliteit van de buurt niet in het gedrang te brengen,  heeft de stad haar principes vastgelegd voor een betere inpassing van de sporen in de kern. Zo komen er geluidswanden langs de sporen, de aanleg van een recreatiebuurtpark en waterpark, een fietspad langs de Prinshoeveweg naar de districtskern en een nieuwe fietsostrade R2. “Een deel van de spoorlijn heeft nog geen geluidschermen. Met de spoorwerken zal hier definitief verandering in komen en komen er schermen bij aan de kant van de huizen”, zegt schepen Koen Kennis. “Dit is iets waar het district en de stad geen duimbreed meer op toegeven. We kiezen voor minder geluidsoverlast dan vandaag.”

Een nieuw sport- en recreatiepark moet dan weer een aanvulling zijn op de bestaande sportinfrastructuur en de fietsostrade R2 langs de spoorbocht moet worden verlengd. Ook wil de stad zich engageren om een toegankelijk boslandschap te realiseren. Er komt een extra waterpark in de weides langs de Prinshoeveweg dat toegankelijk zal zijn voor natuurliefhebbers, spotters maar ook gewone recreanten. Een padenstructuur zal je door rietkragen, nat grasland en een meanderende loop voor de Oude Landsebeek en Laarsebeek leiden. Beide beeklopen krijgen nieuwe spoorbruggen zodat water, dieren en recreanten hier veilig onderdoor de sporen kunnen.

2 Dit weilandschap wordt in de toekomst een waterpark/natuurpark.
Benoit De Freine Dit weilandschap wordt in de toekomst een waterpark/natuurpark.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer