Buurtbewoner Patrick Vereecke heeft zijn bedenkingen bij de plannen.
Alfons Schryvers Buurtbewoner Patrick Vereecke heeft zijn bedenkingen bij de plannen.

Buurtbewoner: "Eerst zien en dan geloven"

Patrick Vereecke uit de Prinshoeveweg kreeg vroeger al af te rekenen met waterschade en noemt de maatregelen nu een goede zaak. Maar toch heeft hij zijn bedenkingen.

"Bij de wateroverlast in 1990 verkondigde iedereen dat er uitzonderlijke omstandigheden in het spel waren, maar in 2014 hadden we opnieuw prijs. Nu moet de waterbuffering voldoende zijn om een overstroming op te vangen die theoretisch om de 200 jaar voorkomt. Ik zou liever hebben dat ze honderd procent garantie bieden dat alles nu definitief droog blijft."

Statistieken

Volgens Patrick zijn de plannenmakers ook niet vertrouwd met de plaatselijke situatie en goochelen ze met statistieken en onderzoeksresultaten. "De ontwerpers zijn vooral mensen die achter een bureau zitten en enkele maanden geleden misschien voor de eerste keer in Ekeren geweest zijn. De woningen hier krijgen een ondergrondse parking. Nu moeten er maar enkele buien vallen en de achterliggende weiden worden drassig en in onze kruipkelder staat water. Waarom dan voor een ondergrondse parking kiezen? Ik geef ze het voordeel van de twijfel en ik hoop intussen dat mijn voeten droog blijven." (FSE)

Lees meer