Deze legislatuur zal werk gemaakt worden van een fietsring rond Ekeren
RV Deze legislatuur zal werk gemaakt worden van een fietsring rond Ekeren

District wil werk maken van sluiten fietsring

Tijdens deze legislatuur wil Ekeren de fietsring rond het district sluiten. De fietsverbinding naar de haven wordt, in samenwerking met de provincie, verder afgewerkt tussen de Wilgenhoevestraat en de Noorderlaan langs de spoorweg via de Ekerse Putten.

Op de planning staat ook een nieuwe fietsverbinding tussen Ekeren-Donk en de fietsostrade Antwerpen-Essen. Daarvoor kijkt men in de eerste plaats naar de Salaadweg en de Prinshoeveweg. Beide hebben hun nut om Ekeren-Donk zowel met Antwerpen en de Havanasite, als met Ekeren-centrum en het achterliggende havengebied te verbinden met een veilige fietstunnel of brug over de spoorweg. Het fietspad langs het goederenspoor wordt ook doorgetrokken van de Bist richting Veltwijcklaan en Prinshoeveweg. 

De fietsostrade langs de A12, aan de wijk Rozemaai, is in aanleg en zal doorgetrokken worden van de Rozemaai via de wijk Schoonbroek naar de Leugenberg waar het zal aansluiten op het fietspad naar de haven. Tot slot komen er volwaardige fietspaden in Schoonbroek, minstens tot aan de Kruisboogstraat. Er komt een volledige herinrichting van de Schriek, in samenwerking met Infrabel. Hiermee kan het district werk maken van een veilig en verhoogd fietspad en een eerste fietsstraat in Ekeren.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer