Keizer Marc ontvangt de sleutel van het districtshuis.
Alfons Schryvers Keizer Marc ontvangt de sleutel van het districtshuis.

Ekeren is voortaan een keizerrijk

Sinds de aanstelling van prins Marc III tot keizer Marc II van de Ekerse Bierpruvers is het district Ekeren voortaan een keizerrijk. Tijdens een ontvangst op het districtshuis werd de traditionele sleutel overhandigd en beloofde de keizer een spetterend carnaval. Marc had er reeds drie prinsenjaren opzitten en werd dus nu keizer. Een prins mag enkel tijdens zijn carnavalsjaar cape, steek, pluimen en scepter dragen. Een keizer mag dit levenslang. Een prins heeft een steek met drie pluimen. Een keizer is te herkennen aan een steek met vier pluimen.

Tijdens zijn toespraak noemde districtsburgemeester Koen Palinckx (N-VA) de aanstelling tot keizer als een bijzondere gebeurtenis. “Het is de vierde maal in de Ekerse geschiedenis dat we een keizer hebben. Het is je ultieme bekroning voor je inzet voor het plaatselijke carnaval.”

Ann Koekhoven ontving de speciale orde van Grootvorst Willy. De carnavalsleuze voor dit jaar is “Na Zen We Nog Niek Kleir”. De Ekerse internationale carnavalsstoet vindt plaats op zaterdag 2 maart 2019. Start van de optocht is precies om 14.11 uur.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer