Bewoners bekijken de maquette waar het park komt.
Foto FSE Bewoners bekijken de maquette waar het park komt.

Inwoners beslissen mee over invulling Hoekakker

Ekerenaars beslissen dit weekend mee over naam en invulling van het nieuw park Hoekakker. Dat gaat van stadslandbouw tot een ecologisch park.

Met het gebied Hoekakker, tussen de Prinshoeveweg, Gravenlaan, Herautenlaan en Hoeklaan, krijgt Ekeren er eind 2018 een gigantisch park bij van dertien hectare, gelijk aan de oppervlakte van meer dan twintig voetbalvelden. Experten van BUUR, het Bureau voor Urbanisme uit Leuven, leggen hun voorstellen voor het park op tafel. De vier gekozen mogelijkheden gaan zijn: stadslandbouw, ecologische uitbouw, speelaccommodatie en een ontmoetingsplaats. De ontwerpers willen aan de hand van deze vier thema's de buurt inspireren over de mogelijkheden. Het zullen uiteindelijk de deelnemers zelf zijn die bepalen waar het zwaartepunt moet liggen. Bedoeling is dat alle ideeën en voorstellen die aanstaande zaterdag besproken worden, verwerkt worden in een concreet plan dat voorgesteld wordt op 17 juni.


De eerste spadesteek van het park is uiteindelijk voorzien voor juni 2018. De bijeenkomst voor buurtbewoners en geïnteresseerden heeft plaats zaterdag 22 april, van 12.30 tot 17 uur in de Sint-Jozef School aan de Prinshoeveweg 44 in Ekeren.


(FSE)

Lees meer