3 De daders vielen binnen in dit huis in het gehucht 'Berg' in Aaigem, Erpe-Mere.
Koen Moreau De daders vielen binnen in dit huis in het gehucht 'Berg' in Aaigem, Erpe-Mere.

Gewelddadige homejacking eindigt in crash op E40: 2 daders opgepakt na klopjacht

De politie kon deze ochtend na een achtervolging en ongeval op de E40 in Aalst een dader oppakken van een gewelddadige homejacking in Erpe-Mere. In de buurt van de E40 in Aalst, Affligem en Asse werd een tweede dader opgepakt. In de buurt van beide locaties werd een massale klopjacht gehouden met ondersteuning van een helikopter naar de twee resterende daders.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

De homejacking gebeurde in het lyrische door Jan De Wilde bezongen Aaigem, deelgemeente van Erpe-Mere. Vier criminelen belden iets na 7 uur aan en stormden binnen nadat de 90-jarige bewoonster de deur opende. Haar twee zonen van 57 en 58 jaar werden na een kort handgemeen en onder bedreiging samen met de oudere vrouw gekneveld. 

Nadien doorzochten de daders het huis grondig. Ze namen geld en juwelen mee. Een klein uur later gingen de criminelen er met hun eigen wagen en de twaalf jaar oude Toyota van de bewoners vandoor. Vrij snel werden ze opgemerkt door de politie, waarna een wilde achtervolging van start ging.

Klopjacht

Die eindigde deels rond 8.20 uur op de E40 in Aalst met een ongeval toen de daders met de wagen van de familie tegen een vrachtwagen botsten. Een dader werd meteen opgepakt. “Eén inzittende werd ter plaatse opgepakt. Het betreft een minderjarige man”, meldt parketwoordvoerster Caroline Jonckers. 

Een tweede zette het op een lopen, waarna een klopjacht volgde in de Aalsterse deelgemeente Nieuwerkerken. Twee andere daders verlieten verderop de snelweg in Affligem. Hun wagen lieten ze achter op een oprit in de Fooststraat waarna ze te voet op de vlucht sloegen. De politie zette de helikopter in om de daders op te sporen en kon uiteindelijk een meerderjarige man vatten op het domein van een leegstaande villa langs de Brusselbaan in Affligem. Het ging om de villa die destijds het decor vormde voor de VTM-reeks Amigo’s die, opmerkelijk, het verhaal bracht van enkele gedetineerden die een eigen restaurant opstartten.

De meerderjarige verdachte zal voorgeleid worden voor de onderzoeksrechter in Dendermonde. De minderjarige verdachte zal ter beschikking worden gesteld van het parket van zijn woonplaats en vermoedelijk voor de jeugdrechter moeten verschijnen.

Politiecombi

Een politiepatrouille uit Zottegem die onderweg was om bijstand te verlenen na de overval, raakte betrokken bij een zwaar verkeersongeval op de Europaweg in Zottegem. Een vrachtwagenchauffeur merkte de politiewagen te laat op en kon een aanrijding niet vermijden. “Ik zag de combi niet op tijd. Op het moment dat ik de sirenes hoorde, was het te laat om uit te wijken”, aldus de chauffeur van de kleine vrachtauto. Gelukkig raakte hier niemand gewond.

3 In Zottegem crashte een politiewagen die opgeroepen was voor de overval in Aaigem.
Ronny De Coster In Zottegem crashte een politiewagen die opgeroepen was voor de overval in Aaigem.
3 In Zottegem crashte een politiewagen die opgeroepen was voor de overval in Aaigem.
Ronny De Coster In Zottegem crashte een politiewagen die opgeroepen was voor de overval in Aaigem.

31 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Line Breemer

    Wat een laffe daad van die overvallers.... maar die zijn helaas niet aan hun proefstuk toe, en zullen hierbij ook niet stoppen.....

  • Jean Lazoore

    Dikke proficiat aan de Politie, als het goed is mag het ook eens gezegd worden !

Lees meer