Toeristische wandeling en fietstocht

De recent opgerichte Raad voor Toerisme van Erpe-Mere organiseert op zondag 15 juni samen met vzw De Streekspiegel een eerste grote activiteit om de eigen inwoners meer vertrouwd te maken met hun gemeente.


"We zorgen voor een natuur-, cultuur- en historische fietstocht op zondag 15 juni doorheen Erpe en omgeving", klinkt het. Start- en aankomstplaats is zaal Pax in de Dorpsstraat in Erpe. Daar kan men om 14 uur starten voor een geleide wandeling van twee uur. Er is een vrije wandeling van ongeveer 8 kilometer.


Wie liever fietst kan om 14.30 uur starten voor een geleide tocht van anderhalf uur of een gepijlde fietstocht volgen van 15 kilometer. "Onderweg hebben we het over de Sint-Laurentius vlaswinning, De Motte, de Van Der Biestmolen, de watertoren in de Bossestraat, natuurgebied Honegem en de kunstwerken van wijlen Herman De Somer." Voor de geleide wandelingen kan men een half uur voor aanvang inschrijven. Deelnemers betalen 3 euro voor deelname, consumptie en pannenkoek inbegrepen. (KMJ)

Lees meer