Tom kocht een 'home studio' voor zijn hobby- en werkkamer.
Foto Koen Moreau Tom kocht een 'home studio' voor zijn hobby- en werkkamer.

Tom De Man brengt single uit

'THE VOICE'-WINNAAR GEEFT STARTSCHOT CARRIÈRE MET EERSTE SINGLE

Na een verdiende rustpauze heeft 'The Voice'-winnaar Tom De Man (34) uit Erpe beslist om samen met Universal een single uit te brengen. "Na de finale en de examens op school was ik kapot, maar nu ben ik klaar voor het volgende avontuur", vertelt de leraar Nederlands en Engels van het DvM Handels Technisch en Beroeps in Aalst.

Winnaars van zangwedstrijden op televisie lijken gedoemd om niet door te breken, maar daarin wil 'The Voice'-winnaar Tom De Man uit Erpe graag verandering brengen. "Het zou tof zijn mocht ik het tegendeel kunnen bewijzen", vertelt Tom. Na zijn klinkende overwinning eind mei bleef het een hele poos stil rond hem. "Ik had eerst nog een hoop achterstand op school weg te werken en moest de examenperiode tot een goed einde brengen", vertelt hij. Na de drukte van 'The Voice van Vlaanderen' en de examenperiode genoot de leerkracht en papa van Lenne (7) en Hannes (4) de afgelopen maand vooral van de vakantie en zijn gezin. "Ze hebben me een periode serieus moeten missen, maar nu ben ik full time papa en daar geniet ik voor de volle 100% van."

Home studio

Naast zijn schoenen lopen doet Tom helemaal niet. "Mijn plan om een nieuwe koersfiets te kopen met het wedstrijdgeld heb ik opgeborgen. Uiteindelijk heb ik al een goede fiets", klinkt het. Toch liet Tom zich verleiden tot een aankoop. "Ik kocht voor 3.000 euro, een serieuze investering toch, een home studio. Hiermee kan ik heerlijk spelen met muziek." De vakantie met de familie was er een zoals gebruikelijk. "We trokken met de tweedehandscaravan naar de Somme net onder Calais en boven Normandië. Die vrijheid is echt geweldig", klinkt het. Pas na zijn vakantie begon Tom te beseffen wat er gebeurd was. "Nu pas heb ik het kunnen opbrengen om nog eens naar de uitzendingen te kijken. Zot dat ik gewonnen heb, maar ik ben er best wel fier op", klinkt het bescheiden.


De voorbije weken kreeg Tom ook heel wat nummers voorgesteld om een single uit te brengen. Dinsdag hakte hij de knoop door. "Mijn eerste single wordt een up-tempo nummer, dat melodieus en toch stevig is. Het doet wat denken aan Snow Patrol, Keane en Coldplay. Mainstream en met potentieel."

Leerkracht

De muzikale toekomst van Tom gaat dus verder al wil hij geen risico's nemen. "Ik blijf 4/5de werken als leerkracht. Omdat ik het graag doe en omdat ik 34 jaar ben en verantwoordelijkheden heb. Ik heb een huis af te betalen en twee jonge kinderen." Toch neemt dat niet weg dat Tom met volle teugen geniet. "Muzikaal kan deze zomer al niet meer stuk. Dit weekend speel ik met mijn eigen groep Alternative Nation op Rock Lede, volgende maand volgen de parkconcerten in Ninove en de kermis in Ottergem. In september staat ook nog Blender Rock in Aalst op het programma." Wie denkt daar de typische Tom De Man sound te horen, is er aan voor de moeite. "Op die concerten zal het toch wat steviger zijn", knipoogt Tom.


Wanneer de nieuwe single eind augustus klaar is, zal Tom ook onder zijn eigen naam optreden. "Ik ben helemaal klaar voor een gespleten muzikale persoonlijkheid", lacht hij.

Lees meer