Werknemer Mark Peeters bij de BMW die in Düsseldorf met hoge snelheid is verplaatst van de parking.
Laenen Werknemer Mark Peeters bij de BMW die in Düsseldorf met hoge snelheid is verplaatst van de parking.

"Auto werd met 210 km/u van parking verplaatst"

PARKEERWACHTER LUCHTHAVEN GAAT JOYRIDEN MET FIRMAWAGEN BODEN

Een werknemer van een Duits parkeerbedrijf op de luchthaven van Düsseldorf heeft in juli twee keer met een firmawagen van Grondwerken Boden een 'plezierritje' gemaakt. Via het track & tracesysteem van de wagen kwam zaakvoerder Jef Boden te weten dat er met de wagen van een van z'n werknemers meer dan 210 km per uur is gereden. De klacht werd weggelachen.

De werknemer van Grondwerken Boden uit Essen leverde zijn wagen op 10 juli af op de speciale parking in Düsseldorf. Je geeft als eigenaar van de wagen dan de sleutel af zodat je voertuig indien nodig ook verplaatst kan worden. Dat gebeurde ook met de firmawagen, een BMW 520D, een aantal keren.

Meer dan 1 keer

"Plots kreeg ik om 1.15 uur 's nachts een berichtje via het systeem van de wagen. Die bleek toen een snelheid te halen van maar liefst 210 kilometer per uur. Daarna is de wagen nog eens enkele keren verplaatst om uiteindelijk op 24 juli om 10 uur 's morgens terug naar de oorspronkelijke parking te brengen. Dat was toen een regenachtige dag, maar nog werden er snelheden gehaald van ruim 188 kilometer per uur", zegt Jef Boden.


Uiteindelijk is de wagen zonder averij opgehaald en zijn er (voorlopig) ook geen boetes in de brievenbus bij de firma Boden gevallen. "Ik heb er zelf even van wakker gelegen en onze werknemer ook toen ik hem 's nachts telefoneerde om te vragen wat er allemaal gebeurde", vertelt Jef. "Hij wist van niets. Toen hij zijn wagen ging ophalen en het personeel aansprak op het rijgedrag, werd het allemaal weggelachen. We moesten ons niet zo druk maken. Ze gaven als antwoord dat er in Duitsland zo snel gereden mag worden. Als tegemoetkoming kregen we wel een kortingsbon van vijf euro. Ik denk niet dat we die gaan gebruiken."

Ontslagen

De Duitse firma heeft ondertussen laten weten dat de betrokken persoon ontslagen zou zijn. "Snel en betrouwbaar personeel. Zo presenteren ze zichzelf. Snel, dat wil ik nog geloven, maar betrouwbaar toch niet meteen. Dergelijke snelheden halen met de wagen van een klant, dat doe je gewoon niet. Stel dat er iets was gebeurd ? Bovendien hebben ze die snelheden gereden met een koude motor. Dat is ook niet meteen bevorderlijk voor de wagen. Wij vinden het van weinig respect getuigen. Je laat je wagen én je sleutel in goed vertrouwen achter, maar dan doen ze er zoiets mee. Ik denk dat ik de volgende keer wel twee keer nadenk waar ik mijn wagen ga parkeren."

Lees meer