Beeld ter illustratie. De fietser kwam door de opzettelijke aanrijding ten val. De chauffeur reed door.
thinkstock Beeld ter illustratie. De fietser kwam door de opzettelijke aanrijding ten val. De chauffeur reed door.

Fietser opzettelijk aangereden bij geval van zware verkeersagressie

Een 43-jarige man uit Lievegem is afgelopen maandag rond 12.50 uur het slachtoffer geworden van zware verkeersagressie, toen hij opzettelijk van zijn fiets werd gereden in de Weststraat in Sleidinge. De aanrijder reed aanvankelijk door, maar bood zich in de namiddag vrijwillig aan bij de politie.

De fietser was op weg naar zijn werk toen de situatie ontstond. Het kwam eerst tot een discussie toen de fietser licht aan het stuur werd geraakt door de achteruitkijkspiegel van de voorbijrijdende bestuurder. Er ontstond een korte woordenwisseling, maar ze reden beiden gewoon verder. “Even verderop moest de fietser bruusk stoppen door een manoeuvre van dezelfde personenwagen”, duidt het parket Oost-Vlaanderen. “Er ontstond een verbale discussie tussen de fietser en de autobestuurder, waarbij de chauffeur is uitgestapt. Een andere fietser kwam tussenbeide en kon de partijen bedaren.”

Opzettelijke slagen en verwondingen

Opnieuw zetten de twee partijen hun weg verder, maar voor de automobilist was de kous klaarblijkelijk nog niet af. “De bestuurder van de personenwagen zou dan achter ingereden zijn op de fietser”, volgens het parket, dat uit verklaringen van verschillende getuigen put. “De fietser kwam hierbij ten val. De bestuurder van de personenwagen reed door.” De 43-jarige fietser uit Lievegem geraakte gewond door de val. Zijn kledij en zijn fiets geraakten beschadigd. Hij liet zich door een dokter verzorgen en is vier dagen arbeidsongeschikt.

De bestuurder, een 30-jarige man uit Evergem, bood zich maandagnamiddag vrijwillig aan bij een verkeersploeg van politiezone Assenede-Evergem. Hij werd gearresteerd en is dinsdagnamiddag voorgeleid voor de onderzoeksrechter in Gent op vordering van het parket. Hij wordt verdacht van het opzettelijk toebrengen van slagen en verwondingen met arbeidsongeschiktheid tot gevolg en van kwaadwillige belemmering van het verkeer. De onderzoeksrechter besloot om de man aan te houden.

7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Stefan Paul

    louis pippers: 20 jaar? Ben jij nu helemaal op je hoofd gevallen? Wat ga je dan geven in geval van moord? Een straf is zeker op zijn plaats alsook een lang rijverbod maar 20 jaar?

  • Roger Declercq

    En dat terwijl een 19-jarige over het fietspad rijdt, met een passagier in zijn auto terwijl hij slechts een voorlopig rijbewijs heeft en een vrouw dood rijdt, terug wordt vrijgelaten.

Lees meer