De affiche van de voorstelling.
Kos De affiche van de voorstelling.

Oude filmpjes tonen vroegere dorpsleven van Evergem

De Sleinse Filmclub toont op zaterdag 20 oktober om 14 uur eenmalig de oude filmpjes van Evergem, uit de collectie van August Debbaut.

In de filmpjes maak je kennis met de oud-strijders van de twee Wereldoorlogen, de inwijding van het Sint-Franciscusinstituut en het kerkhof van Langerbrugge, de fanfare Willen is Kunnen met hun legendarische majorettes, en beelden uit de strenge winter van 1963. Hoogtepunt van de voorstelling wordt het bezoek aan de wereldtentoonstelling in Brussel in 1958. “Het wordt een nostalgisch terugzien van honderden gezichten die bij de meeste Evergemnaars in het geheugen gegrift staan”, zegt Joris Laroy.

De éénmalige voorstelling vindt plaats op zaterdagnamiddag 20 oktober om 14 uur in het Cultureel Centrum, Weststraat 31 in Sleidinge. Tickets kosten 7 euro, en jongeren betaalt 6 euro. Info: www.evergem.be/cultuurcentrum of 09/358.51.00.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer