Jef Vermaere kiest voor de oppositie.
Jef Vermaere kiest voor de oppositie.

Groen stapt niet in bestuursmeerderheid

“Geen schepenambt en geen garanties over essentiële delen van ons programma”, motiveert lijsttrekker Jef Vermaere

Het is beslist: Groen Gavere stapt niet in de coalitie, maar kiest voor de oppositie. “We hebben met Open Vld-VOG gepraat, maar kregen geen garanties over de uitvoering van essentiële delen van ons programma”, motiveert Jef Vermaere waarom zijn partij aan de kant blijft.

“We hadden verschillende overlegmomenten met Open Vld-VOG, het eerste al op de avond van 14 oktober. Onze verbazing was groot, toen er op het podium in de Racing diezelfde avond werd aangekondigd dat er al een meerderheid was waar wij niet van op de hoogte waren. Maar we bleven ons niettemin constructief opstellen”, zegt Vermaere.

“Alleen maar vage belofte”

“Hoewel de krappe meerderheid van 12 versus 11 zetels de meerderheid duidelijk dwarszit, kon Open Vld ons niet garanderen dat essentiële delen van ons programma zouden uitgevoerd worden. Ook een plaats in het schepencollege bleek geen mogelijkheid. Uiteindelijk had Open Vld-VOG niet meer te bieden dan de vage belofte ons te zullen betrekken bij het voorbereiden van bepaalde dossiers. Dat is natuurlijk een veel te smalle basis om toe te treden tot een coalitie die verder al in kannen en kruiken is”, vindt Vermaere.

Woonproject Asper

Dat groen en blauw in Gavere elkaar niet vinden, heeft onder meer en vooral te maken met de omstreden nieuwe verkaveling in Asper. De partij van Vermaere wou dat project afgevoerd zien, terwijl de liberalen de komst van het nieuwe woonproject wél willen laten doorgaan.

Twee zetels

“Wij zullen dus kritisch en constructief oppositie blijven voeren, zeker nu we met dank aan onze kiezers een tweede zetel binnen haalden. Onze leidraad zal uiteraard ons beleidsprogramma zijn”, maakt Jef Vermaere zich sterk. Hij zal samen met Nele Melkebeke de groene fractie vormen in de gemeenteraad.

Open Vld-VOG vormt na de jaarwisseling samen met CD&V en sp.a de bestuursmeerderheid.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer