RV

Inwoners van Asper verenigen zich in Buurtinformatienetwerk

Inwoners van de Gaverse deelgemeente Asper richten volgende maandag 28 januari een buurtinformatienetwerk op.

In de buurgemeente Zingem is al een buurinformatienetwerk (BIN) actief. Ook in de centrumgemeente Gavere bestaat zo’n samenwerkingsverband tussen burgers, de gemeente en de lokale politie.

“Het idee om ook met een BIN te starten, is ontstaan nadat er in de eindejaarsperiode op verschillende plaatsen inbraken en inbraakpogingen zijn geweest”, zegt Kristophe Thijs, die samen met Elodie Vanheulenberghe het initiatief neemt.

Sociale controle

“We willen het algemeen veiligheidsgevoel verhogen, de sociale controle bevorderen en ook het idee verspreiden, dat inbraakpreventie belangrijk is. Op de startvergadering zullen we het doel en de werking van een buurtinformatienetwerk toelichten en aangeven hoe hiervoor samengewerkt wordt met de lokale politie en de gemeente. Aanwezigen kunnen zich die avond meteen al laten registreren voor opname in het BIN dat in Asper zal uitgewerkt worden”, legt Thijs uit.

De startvergadering van BIN Asper vindt plaats op maandag 28 januari vanaf 20 uur in de refter van de Gemeentelijke Basisschool “De Vierklaver” aan de Veldstraat in Asper.

1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Marc Benoot

    Er is al 15 jaar BIN in Asper !

Lees meer