Verende vloer in sporthal

Sporthal Overbeke in Asper kan vanaf dit seizoen uitpakken met een gloednieuwe, elastische sportvloer. Hierdoor lopen sporters minder kans op blessures.

Het gemeentebestuur investeerde 72.000 euro in de nieuwe vloer. “De elastische vloer werd aangebracht op de bestaande sportvloer”, licht sportschepen Dirk Martens (CD&V) toe. “Hij is geschikt voor schoolsport en voor polyvalent sportgebruik, uiteraard inclusief gebruik van toestellen en attributen voor binnensport. Er is belijning aangebracht voor badminton, volleybal, miniemenvolley, handbal, minivoetbal en basketbal. Tot slot mogen er ook tribunes met bescherming op staan.” Een elastische vloer heeft een veel betere valdemping, waardoor sporters minder kans op blessures lopen. “Het is ook aangenamer sporten op een vloer die lichtjes meebeweegt. Deze investering geeft de vele sportclubs in Gavere een belangrijke duw in de rug.”

Het voltallige schepencollege op de nieuwe sportvloer.
Thomas Vandewalle Het voltallige schepencollege op de nieuwe sportvloer.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer