Ivan Geudens presenteert zijn nieuwste creatie.
Foto De La Cruz Ivan Geudens presenteert zijn nieuwste creatie.

Hobbybrouwer lanceert Vals Paterke Goud

De Geelse hobbybrouwer Ivan Geudens heeft zijn nieuwe bier Vals Paterke Goud voorgesteld. Het gaat om een bier van hoge gisting met een alcoholpercentage van 5,3 procent. "Een pintje met de smaak van een tripel", klinkt het trots.

Het Vals Paterke Goud is het tweede bier van hobbybrouwer Ivan Geudens. Die bracht twee jaar geleden Vals Paterke tripel op de markt. "Het Vals Paterke Goud is een goudkleurig bier van hoge gisting met een alcoholpercentage van 5,3 procent", zegt de Gelenaar. "De bedoeling was een lekker biertje met een laag alcoholpercentage te maken met een zeer volle smaak. Eigenlijk een pintje dat toch smaakt naar een tripel. Dat is één van de moeilijkste zaken om te brouwen omdat je eigenlijk een tripel maakt die je dan verdunt, maar waarvan je de smaak moet behouden."


"Het idee is ontstaan omdat veel mensen me zeiden dat de tripel heel lekker was, maar dat het jammer was dat ze er maar één of twee konden drinken op een avond. Vals Paterke Goud drinkt beter door." Het bier wordt gebrouwen in Kasteelbrouwerij De Dool in Houthalen-Helchteren en wordt in vaten van 20 liter en in flesjes van 33 centiliter verkocht.

Donker

Intussen zit de Geelse brouwer niet stil. "Ik ben ook al bezig met een donkere variant", verklapt hij. "Die ben ik nog aan het verfijnen. Wellicht kan ik die volgend jaar in september op de markt brengen. Eén nieuw bier per jaar is voorlopig voldoende."


Het bier is vanaf dinsdag 28 maart te koop in heel wat drankenhandels en cafés in de buurt. Het bier is voor het eerst te koop op het bierfestival in Laakdal en zal ook op de Palmenmarkt in Geel te proeven zijn. Prijzen zijn nog niet bekend. (BHR)

Lees meer