Photonews

Politie klist acht verdachten na inbraak: vier zijn minderjarig

De politie in Geel heeft acht jongeren opgepakt die verdacht worden van een inbraak in een Geelse handelszaak. Vier daarvan zijn minderjarig.

De inbraak in de Geelse winkel vond plaats op 30 december 2018. Bij de inbraak werd onder meer een iPad gestolen. Recent zond die gestolen iPad een signaal uit vanuit jeugdhuis De Vonk aan de Diestseweg in Geel. 

De interventieploegen van de politie snelden ter plaatse een konden een aantal verdachten identificeren aan jeugdhuis De Vonk. Naast drie minderjarigen uit Geel en één minderjarige uit Kasterlee, gaat het om twee 18-jarigen uit Geel, en twee 20-jarigen uit Geel en Mol. 

Het achttal werd voor verder onderzoek door de lokale recherche meegenomen. “De 20-jarigen verschenen voor de onderzoeksrechter. Zij kregen voorwaarden opgelegd”, vertelt een woordvoerder van de lokale politie Geel-Laakdal-Meerhout.

Beide 18-jarigen en één minderjarige mochten beschikken na verhoor. “Eén minderjarige kwam vrij onder voorwaarden, een andere minderjarige kreeg van de jeugdrechter een huisarrest van 3 maanden opgelegd. De vierde minderjarige werd naar de gesloten instelling van Everberg overgebracht”, aldus nog de politiewoordvoerder.

Een deel van de buit werd na doorgedreven verhoor al teruggevonden. “Aangezien het nog niet duidelijk is wie welke feiten gepleegd heeft loopt het onderzoek nog verder”, besluit de woordvoerder.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer