Het tricolore terras moet weg.
Foto Maria De La Cruz Het tricolore terras moet weg.

Stad laat 'duivelsterras' weghalen

Het Geelse stadsbestuur heeft het nieuwe terras aan het tijdelijke WK-café op de Markt laten weghalen. Enkele horeca-uitbaters hadden bij het Horecaplatform hun onvrede geuit over het nieuwe terras, in de Belgische driekleuren, aan het vroegere Barbono.

De voetbalfans die vandaag op groot scherm de Rode Duivels komen aanmoedigen, zullen dat niet kunnen doen vanop het terras aan het tijdelijke WK-café, op de plaats van het pas failliet verklaarde Barbono. Initiatiefnemer Koen Jansen, die ook Brasserie De Post uitbaat aan de overkant van de Markt, had buiten plastic stoeltjes en tafels geplaatst in de Belgische driekleuren. Een initiatief dat maar matig gesmaakt werd door enkele collega-horecabazen. Vooral het feit dat de tafels en stoelen van plastic en in opvallende kleuren waren, kon op weinig begrip rekenen. Om te vermijden dat de Markt een kakafonie aan kleuren en materialen wordt, koos de horeca altijd voor neutrale kleuren en degelijke materialen. De klachten van de horeca-uitbaters werden doorgegeven aan het stadsbestuur, dat het terras liet weghalen omdat er geen vergunning werd aangevraagd. "Dit was gewoon een idee om zo veel mogelijk mensen naar de Markt te lokken", zegt Jansen zelf. "Er gebeurt hier al zo weinig. Tijd om alle bureaucratische regeltjes te volgen was er niet. Ik vind het heel jammer. We moeten er net samen alles aan doen om weer beweging op de Markt te krijgen."


"Kijk, er is veel meer aan de hand dan wat onvrede over dat terras", vat Sandra Vandoninck van Taverne Van Gogh samen. "Het water staat iedereen hier tot aan de lippen, dan verdraag je veel minder van elkaar. Als alle zaken hier altijd vol zaten, zou niemand daarover klagen. Hier is niet veel beleving. Maar blijkbaar ziet het stadsbestuur die problemen niet." (BHR)

Lees meer