Ingrid aan het kruispunt Spoorwegstraat-Drinkteilstraat.
RV Ingrid aan het kruispunt Spoorwegstraat-Drinkteilstraat.

“Voorzie voldoende veilige oversteekplaatsen aub!”

Oppositiepartij CD&V stelde bij monde van raadslid Ingrid Claes op de laatste gemeenteraad voor om oversteekplaatsen voor voetgangers te voorzien op de Spoorwegstraat. Daar zijn momenteel enkel fietssuggestiestroken aangebracht, maar voor de voetgangers ontbreekt er een veilige oversteekplaats.

“We stellen voor deze te voorzien ter hoogte van de Drinkteilstraat, ter hoogte van het sociale woonproject Kerselant naar de IJzerwegstraat en ter hoogte van de Grootveldweg”, aldus Ingrid.

Schepen van Verkeer Chris Jamar (Open Vld) verduidelijkte dat het advies voor twee oversteekplaatsen aan de Drinkteilstraat en de Grootveldweg al aangevraagd werden. “Op de aanvraag voor de Drinkteilstraat is er negatief advies gekomen omwille van het feit dat er al een zebrapad aanwezig is ter hoogte van het schoonheidsinstituut. Er kwam wel een positief advies op het aanbrengen van een oversteekplaats ter hoogte van de Grootveldweg en het sociaal woonproject naar de Delhaize. Er zijn intussen ook al offertes aangevraagd.”

De oversteekplaats aan de Grootveldweg moet nu opgenomen worden in het aanvullend reglement op het wegenverkeer in Geetbets. Voor de derde oversteekplaats van het sociale woonproject Kerselant naar de Ijzerwegstraat wordt het advies zeker nog aangevraagd. Volgende gemeenteraad op 20 december zal het aanvullend reglement op het wegenverkeer geagendeerd worden op de gemeenteraad.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer