Man verkocht internationaal drugs via internet

B.V. (47) uit Genk is veroordeeld tot een celstraf van twee jaar met uitstel en een boete van 9.000 euro, voor de helft met uitstel, omdat hij tussen februari 2014 en februari 2015 via het internet internationaal amfetamines, speed en xtc verkocht.


Om de opbrengst nog te optimaliseren, zorgde veertiger zelfs voor valse postzegels om zijn pakketten te versturen. "Ik gebruikte daarvoor gewoon de voorbeelden van de exemplaren op de website van de post," gaf hij toe. Bij een huiszoeking vond de politie, naast de namaakzegels, onder meer vier zakken speed in de diepvries, een pot verpakte xtc-pillen, meer dan duizend lege medicatiecapsules en 49 zakjes met speed. De Genkenaar verdeelde de drugs via gespecialiseerde fora op het darkweb aan afnemers uit de hele wereld. De bestellingen werden betaald in bitcoins. De speurders vonden drie rekeningen met 104 bitcoins, omgerekend goed voor bijna 20.000 euro.


De bitcoins, de aangetroffen drugs en 370 euro contant geld die B.V. op zak had, werden verbeurdverklaard. Een kompaan uit Maaseik werd veroordeeld tot een celstraf van zes maanden met uitstel. (VCT)

Lees meer