2 Baliebediende Evelien Dobbelaere verkoopt koekjes.
Wannes Nimmegeers Baliebediende Evelien Dobbelaere verkoopt koekjes.

Baliebediende stadhuis mede-slachtoffer van WhatsAppfraude

“Ik wil het geld dat in mijn naam gestolen werd terugbetalen”

Op de balie van het stadhuis zal je ze niet zien liggen, maar bediende Evelien Dobbelaere verkoopt er wel: koekjes. “Mijn schoonmoeder werd slachtoffer van WhatsApp-fraude”, vertelt ze. “Ze kreeg berichten van mijn nummer met de vraag mij te helpen met een overschrijving. Zo werd haar 4.150,55 euro afhandig gemaakt, in mijn naam. Ik wil haar graag terug betalen.”

Evelien Dobbelaere is al meer dan 9 jaar weduwe, maar met haar schoonmoeder onderhoudt ze nog steeds een innige band. “Afgelopen zomer kreeg ze een berichtje via WhatsApp, van mijn nummer, met de vraag of ze in mijn plaats een dringende overschrijving kon doen. Met haar grote hart ging ze daar op in, al zou ik zoiets nooit vragen, en zeker niet via WhatsApp. Maar ze schreef het geld over, en kreeg dan de vraag, nu ze toch bezig was, om nog een bedrag over te schrijven. Wat ze opnieuw deed. Zo werd haar 4.150,55 euro afhandig gemaakt, in mijn naam. Terwijl ik van niks wist.”

2 Koekjes met een waarschuwing.
Wannes Nimmegeers Koekjes met een waarschuwing.

“Uiteraard voel ik mij schuldig, ook al heb ik hier niks mee te maken. Dus heb ik er nu een missie van gemaakt om mensen te waarschuwen voor dit soort van oplichterij. Ik roep mensen op om verdachte mails of berichten door te sturen naar verdacht@safeonweb.be. Maar ik wil ook mijn schoonmoeder terugbetalen. Daarom ben ik begonnen met de verkoop van koekjes. De aankoop neem ik voor mijn rekening, en ik verkoop de zakjes aan 5 euro. Om mijn schoonmoeder terug te kunnen betalen, moet ik 830 zakjes verkopen. Best wat werk dus. Maar ik heb het ervoor over. En stel dat ik meer geld inzamel dan nodig, dan gaat dat integraal naar een goed doel.”

Wie Evelien ziet in het stadhuis of daarbuiten, mag altijd naar de koekjes vragen. Wie haar wil steunen, mag ook altijd geld storten op BE06001296620622. 

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer