3 Het witte huis komt alleen te staan tussen appartementsblokken en sociale woningen in de Sassevaartstraat.
Gianni Barbieux Het witte huis komt alleen te staan tussen appartementsblokken en sociale woningen in de Sassevaartstraat.

Eigenaar wil huis niet verkopen... dus bouwen firma's er omheen

WOONHUIS HOUDT KRANIG STAND TUSSEN NIEUWBOUWPROJECTEN AAN DOK NOORD

Dok Noord onderging de voorbije jaren een ware metamorfose. Het shopping center, enorme nieuwbouw appartementsblokken en binnenkort ook nog eens 29 gloednieuwe sociale woningen. De eigenaars van één oude woning weigerden echter te verkopen en dus wordt er nu gewoonweg rond die ene woning heen gebouwd.

Twee gewone woonhuizen staan er nog in de Sassevaartstraat. Het ene is volledig afgetimmerd en gaat binnenkort onder de sloophamer. Het tweede huis is nog bewoond. Het wordt verhuurd door een Turks gezin.

De eigenaar bevestigt dat er in het verleden pogingen zijn gebeurd om het pand op te verkopen. "We wilden in ruil een appartement en geld. Men vroeg ons de prijs naar beneden te halen en dus vroegen we twee appartementen in ruil. Uiteindelijk is het pand nooit verkocht geraakt", klinkt het.

Binnenkort starten de werken aan 29 sociale woningen waar nu het Sassevaartpark is. "Die ene woning blijft gewoon staan", legt Mieke Dupont van huisvestingsmaatschappij ABC uit. "Die mensen hebben zich rijk gerekend, maar hebben vermoedelijk te hoge eisen gesteld. Wij zullen binnenkort beginnen bouwen rondom het huis in kwestie."

Misleid

Die geplande bouwwerken zorgen op hun beurt dan weer voor wrevel bij de huidige bewoners van de appartementsblokken. "Ik heb destijds een appartement gekocht met de belofte dat ons terras zou uitkijken op het Sassevaartpark. Nu blijkt dat we zullen uitkijken op een ander appartementsblok. We hebben met 30 mensen bezwaar aangetekend en trokken naar de raad voor vergunningsbetwistingen om de vergunning ongedaan te laten maken. De huisvestingsmaatschappij houdt daar echter geen rekening mee. We zijn misleid toen we onze appartementen kochten", zegt Elsie Geirnaert.

Huisvestingsmaatschappij ABC bevestigt dat de werken spoedig aangevat zullen worden. "Er is inderdaad nog een procedure lopende, maar die werkt niet opschortend. We kunnen dus beginnen. We hebben tot nu toe al twee keer het pleit gewonnen. We zijn zeker van ons stuk en alles is gecheckt bij juristen", klinkt het.

Problemen met brandweg

Die ene woning zorgt voor nog meer problemen. Ter hoogte van die woning zou normaal gezien een brandweg moeten komen.

Die moet er voor zorgen dat in geval van brand de brandweer tot aan de appartementen raakt. Uit pure noodzaak werd die brandweg door het Sassevaartpark gelegd. Door de nieuwe bouwplannen vervalt die brandweg echter en moet de brandweer voortaan door een zeer smalle gang naar de appartementen.

3 Elsie Geirnaert had gehoopt uit te kijken op het park.
Gianni Barbieux Elsie Geirnaert had gehoopt uit te kijken op het park.
3 Er zal volledig rondom het huis gebouwd worden.
Gianni Barbieux Er zal volledig rondom het huis gebouwd worden.

39 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Clarisse De Cock

    Inderdaad hebzucht heeft het verloren. De bewoners gaan een periode tegemoet waarvan ze depressief worden, niet meer uitslapen, niet meer rustig aan tafel uw maaltijd benutten en zo veel meer.......

  • Manou Stevens

    Niks moedig aan, zoals hieronder wordt gezegd. Ze dachten dat hun grond absoluut noodzakelijk was voor het project, dachten daardoor dat ze eender wat konden vragen, en waren mis. Hebzucht, niks anders. En nu hebben ze zichzelf miserie aangedaan...

Lees meer