Een deel van de decorbouwers van The Little Mermaid in de ateliers in Wetteren.
Foto's DVL Een deel van de decorbouwers van The Little Mermaid in de ateliers in Wetteren.

Fisheye bouwt wereld 'Kleine Zeemeermin'

ACHTER DE SCHERMEN BIJ BEDRIJF DAT MUSICALDECOR MAAKT

In Flanders Expo in Gent kan je vanaf 13 december naar de Disneymusical 'The Little Mermaid, Under the Sea'. Het decor en de repetities kregen vorm in het Wetterse bedrijf Fisheye. "Het wordt een ongezien totaalspektakel."

Under the Sea is de allereerste Disneymusical die in Vlaanderen op de scène wordt gebracht door entertainmentbedrijf Marmelade. Na het grote succes van 'Beauty and the Beast' eind vorig jaar, wordt Flanders Expo dit keer omgetoverd in de magische onderwaterwereld van Ariël. Die wereld kwam tot stand in de loodsen van Fisheye in Overschelde. Het bedrijf is daarmee niet aan zijn proefstuk toe. Zo bouwden ze vorig jaar mee aan 'Belle en het Beest'. En ook op Tomorrowland zorgden ze voor decors; onder meer de reusachtige vuurspuwende draak op het podium was van hun hand.

Team van 30 man

"Als er een vleugje techniek bij komt kijken, zijn we in ons element", lacht Stijn Slabbinck, zaakvoerder van Fisheye en verantwoordelijke voor het musicalproject in Wetteren. "Onze grootste troef is dat alles hier intern met eigen materiaal en eigen mensen gebeurt. Met een vast team van 20 tot 30 mensen starten we met de schetsen die een klant ons bezorgt, en gaan we door tot het eindproduct. Onze tekenaars zorgen voor de plannen, we lassen daarna constructies in staal of hout in eigen ateliers en werken ze vervolgens af met piepschuim en een harde coating. Daarna gaan onze schilders en verfspuiters aan het werk. We kunnen rekenen op een creatief team boordevol talent."


Vier weken lang bouwden ze aan de sprookjeswereld van The Little Mermaid. Gisteren werd ook gestart met de opbouw van het decor in Gent. "Dat decor is redelijk uniek en spectaculair", vult medezaakvoerder Duncan Verstraeten aan. "Voor deze productie bouwden we onder meer een piratenboot van vijf ton die in stukken breekt, telegeleide en bewegende rotsen, een elektrische zwanenboot en geautomatiseerde stoelen. Het wordt een ongezien totaalspektakel met prachtige stemmen, verrassende effecten, indrukwekkende acrobatie en unieke decors en kostuums."

De Cast

De voorstelling is een regie van Frank Van Laecke. De cast bestaat onder meer uit Ianthe Taverniet (Ariël), Juan Gerlo en Michiel De Meyer (Prins Erik), Kobe Van Herwegen (Sebastiaan), Jan Schepens (Slijmbol) en Ivan Pecnic (Chef Louis). Alle info op www.thelittlemermaid.be.

Lees meer