Frank Bervoets wordt de stem van Jan Van Eyck.
Gianni Barbieux Frank Bervoets wordt de stem van Jan Van Eyck.

Frank Bervoets is de stem van Jan Van Eyck

In de grote tentoonstelling in het Van Eyck-jaar, in 2020, zal de audiogids de stem van Frank Bervoets uit Puurs laten horen. Hij werd gekozen uit veertig kandidaten.

De personages die in het bezoekerscentrum aan bod komen, worden ingesproken door professionele stemacteurs, maar voor de stem van Jan Van Eyck lanceerde de Kathedraal zelf een oproep. Eén van de kandidaten die daarop inging, was Frank Bervoets uit Puurs. Hij heeft ervaring in het genre, want hij sprak eerder al een audiogids in voor een tentoonstelling in Brussel. Toch reageerde hij blij verrast. “Geen idee waarom ze mij eruit gepikt hebben, maar trots ben ik wel”, zei hij. 

De opnames zijn pas gepland in het najaar van 2019. Dan mag Frank in de huid van Jan Van Eyck kruipen. “Als ze een Limburgs accent willen, kan ik daar wel voor zorgen”, grijnst hij. Frank werkt als voice-over voor onder meer VTM en Vitaya, maar ook als karikaturist. Naar aanleiding van 725 jaar Puurs – zijn woonplaats – tekende hij vorig jaar 725 koppen uit zijn gemeente.

Gloednieuw bezoekerscentrum

In de zomer van 2020 opent in de Sint-Baafskathedraal een gloednieuw bezoekerscentrum, waar de gerestaureerde panelen van het Lam Gods en verschillende andere authentieke kunstschatten in al hun pracht en praal te bewonderen zullen zijn. 

Met behulp van een augmented reality-bril zullen bezoekers diep in het verleden kunnen reizen en de bewogen geschiedenis van het Lam Gods en de Gentse kathedraal kunnen beleven alsof ze er zelf bij waren. Zowel het meesterwerk als het imposante gebouw zullen in volle glorie tot leven komen met historische simulaties en interactieve modules. Datzelfde jaar is er ook de tentoonstelling ‘OMG! Van Eyck was here!’

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer