2 Buffalo-vragen voor Filip Watteeuw van Kurt Burgelman
VDS Buffalo-vragen voor Filip Watteeuw van Kurt Burgelman

Kurt Burgelman meet de Bekerkoorts bij Filip Watteeuw

Zet een groene schepen van Mobiliteit samen met een muzikant-columnist die het land afreist met zijn onafscheidelijke dieselbusje en je krijgt een geanimeerd gesprek. Over voetbal nog wel!

Filip, zou het niet logischer zijn dat jij voor KSV Roeselare supportert, of voor – godbetert – Club Brugge?

Of voor SV Moorslede zeker? Nee zeg, ik ben daar niet voor niks weggegaan. En Gent heeft mij helemaal ingepalmd, dus… Trouwens, een schepen van deze stad die niet supportert voor de Gantoise, kan dat eigenlijk wel? Mijn oudste zoon, een nog heviger supporter dan ik, zou dat ook niet tolereren, denk ik.

Jij als bevoegd schepen, kan de mobiliteit rond de Ghelamco Arena niet beter?

Ik vind die eigenlijk al redelijk goed. Gent wordt qua mobiliteit door internationale voetbalverenigingen als voorbeeld genoemd. Nergens gaan zoveel mensen met de fiets naar het stadion. Voor diegenen die niet met de fiets kunnen komen, schiet het openbaar vervoer inderdaad nog tekort. Idealiter zou de tram die naar het UZ rijdt een aftakking naar het stadion moeten hebben, maar De Lijn moet meewillen hé! Het frustreert me wel dat we dat als stad niet zelf in de hand hebben.

Jouw partij heeft nog steeds dat alternatieve kantje. Zou je niet liever tussen de gewone supporters zitten in plaats van op de eretribune?

Ik kan me op om het even welke plaats amuseren. En waar ik ook zit, tijdens de match moet er niemand beginnen over voetpaden, putten in de weg of files. Ik praat dan alleen over de circulatie op het veld.

Waar en hoe ga jij de finale beleven?

Op de Heizel. En met een mengeling van veel vertrouwen en enige nervositeit.

Ben je te genieten als Mechelen de finale wint?

Schrijf maar op: ‘Mechelen zal niet winnen’! Mechelaar Kristof Calvo mag die beker op zijn buik schrijven. Het kan en mag trouwens niet mislopen, want enkel de beker kan dit seizoen goed maken.

Ze zullen het toch beter moeten doen dan in Play Off 1. Stel dat jij de ploeg moet motiveren, wat zeg je in de kleedkamer?

Ik zou toch eens duidelijk benadrukken hoe belangrijk die beker is voor al die supporters, hoe lang veel van die mensen moeten werken om dat ticket te betalen. En onze jongens kunnen het, dat hebben ze bewezen in de laatste matchen van de reguliere competitie. Onze spelers kunnen een voorbeeld nemen aan de spelers van Antwerp. Zo’n Jelle Vandamme, die smijt z’n kop wel voor!

Wat mist onze Gantoise om een echte topclub te worden?

“Ik kom bijna iedere match en zie te dikwijls weinig karakter op het veld. Die afwisseling van super goede matchen met beschamend slechte periodes wijst op gebrek aan karakter. Een ploeg moet altijd een aantal gasten hebben die voorgaan in de strijd en die altijd, echt altijd willen winnen.

2 Buffalo Kurt Burgelman en Filip Watteeuw.
Gianni Barbieux Buffalo Kurt Burgelman en Filip Watteeuw.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer