2 Buffalo Kurt Burgelman met Stephanie D'Hose
VDS Buffalo Kurt Burgelman met Stephanie D'Hose

Kurt Burgelman meet de Bekerkoorts bij Stephanie D’Hose

Terwijl gastvrouw Stephanie koffie maakt, krab ik achter de oren van een enorme Britse Korthaar. De kat heeft een figuur waar Garfield jaloers op zou zijn. “We hebben hem uit het asiel” hoor ik Stephanie tussen het gepruttel van het espressoapparaat zeggen. Het beest kijkt verontwaardigd op als ik stop met krabben en me tot zijn baasje wend:

Hoe Gents kan een meisje uit Roeselare zijn?

(lacht) Ik woon ondertussen al langer in Gent dan ik ooit in Roeselare gewoond heb. Ik ben hier komen studeren, ben blijven hangen en nooit meer teruggekeerd. Telkens als ik de B401 oprijd en ik zie die stad voor me opdoemen, dan voel ik dat ik thuis ben. Ik voel me in niks nog West-Vlaamse. Voor mijn familie en vrienden ginder ben ‘die van Gent’. 

Zelfs je tongval is verdwenen, hoor ik!

Goh, als ik wil, kan ik nog West-Vlaams spreken maar mijn accent is eerder Oost-Vlaams, dat klopt. Mijn papa komt uit Brakel, dat zal er ook wel iets mee te maken hebben. Ik heb veel meer binding met de Vlaamse Ardennen dan met Roeselare.

Jouw lief Diederik (Pauwelyn, kabinetschef van Gwendolyn Rutten) is nochtans ook een West-Vlaming…

En een FCB-supporter bovendien (draait met de ogen). Wij maken nooit ruzie, behalve als de slag om Vlaanderen wordt gespeeld, dan is het hier oorlog. Alle andere matchen gaat hij met me mee en supportert hij voor de Buffalo’s.

Je bent meter van de KAA Gent Ladies, hoe zijn ze bij jou uitgekomen?

Ik ben ooit eens op een match uitgenodigd toen ze nog de Melle Ladies waren en ik was gecharmeerd door de familiaire sfeer die daar heerste. De Melle Ladies wilden in de BeNe League spelen maar moesten daarvoor fusioneren met een nationale ploeg. Ik heb toenmalig sportschepen Christophe Peeters warm gemaakt voor het project, hij sprak er KAA Gent-voorzitter Ivan De Witte over aan en sinds 2012 spreken we van de KAA Gent Ladies.

En je dames hebben afgelopen maandag de beker gewonnen. Is er iets wat de heren kunnen leren van de ladies?

Ze vechten voor elke bal! Vrouwenvoetbal gaat natuurlijk altijd iets trager maar qua combinaties hoeven ze niet veel onder te doen. Die meisjes moeten studeren of werken, wonen soms een flink eind van Gent maar staan elke keer vol energie op het trainingsveld.

Zit er bij jouw ladies een Imke Coutrois, iemand die het vrouwenvoetbal in de media kan promoten?

Zonder twijfel Amber Maximus! Die heeft alles mee, ’t is een mooie jonge vrouw en ze heeft de brains en de uitstraling.

Ga je op 1 mei naar de Heizel?

Natuurlijk! We vertrekken met een hele bus vol vrienden, allemaal leden van de Red Devils Gent, een supportersclub voor de Rode Duivels die Diederik enkele jaren geleden opgericht heeft. Overal waar we met die groep aankomen, is er ambiance en we gaan ons ook dit keer niet onbetuigd laten. Ah ja, en Diederik gaat ook mee! Als Buffalo!

2 Buffalo Kurt Burgelman en Stephanie D'hose.
Gianni Barbieux Buffalo Kurt Burgelman en Stephanie D'hose.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer