De elektrische fiets van het slachtoffer.
Jeroen Desmecht De elektrische fiets van het slachtoffer.

Man op elektrische fiets kan openzwaaiende autodeur niet meer ontwijken

Een fietser is vrijdagvoormiddag  naar het ziekenhuis overgebracht na een verkeersongeval in de Vierweegsestraat in Wondelgem. De man reed met zijn elektrische fiets tegen de autodeur van een stilstaande wagen. Hij verkeert niet in levensgevaar. 

De feiten vonden vrijdag rond 10 uur plaats. De fietser reed in de Vierweegsestraat richting Sint-Markoenstraat. Een bestuurster had haar wagen juist geparkeerd ter hoogte van Evangelische gemeente De Rots, wou uitstappen en zwaaide haar deur open. De bejaarde man probeerde nog uit te wijken, maar kon een aanrijding met de autodeur niet vermijden en ging tegen de vlakte.  

Volgens een getuige was de man - mede door zijn leeftijd - slecht ter been, en kwam de val dan ook hard aan. Hij werd met een ziekenwagen overgebracht naar het ziekenhuis, maar verkeert buiten levensgevaar. Zijn fiets werd later opgehaald door een familielid. Door het ongeval was de Vierweegsestraat in beide richtingen afgesloten. Tegen 11 uur kon het verkeer weer door. 

3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • René Lippeveld

    Je moet eerst kijken alvorens uw portier te openen. Dat is een regel die al "honderd" jaar bestaat. De elektrische fiets heeft hier nu eens niets mee te maken. In tegenstelling tot tientallen absurde tegemoetkomingen voor fietsers is dit een logische regel.

  • Arno Dujardin

    Kijk altijd goed in uw spiegels vooraleer ge uw deur open zwaait. Fietsers kunnen niet ruiken wanneer er plots iemand wil uitstappen.

Lees meer