2
Jurgen Eeckhout

Opnieuw ongeval met vluchtmisdrijf in Gent, dader opgepakt nadat hij doodleuk voorbij slachtoffer wandelt

Voor de tweede keer in een week tijd is een fietser in Gent het slachtoffer geworden van een ongeval met vluchtmisdrijf. Rond 17.45 uur is een man aangereden op het kruispunt van de Wondelgemstraat met de Jozef II-straat. De aanrijder vluchtte weg en liet het slachtoffer bewusteloos achter. Getuigen hadden echter de nummerplaat opgeschreven en meteen de politie en hulpdiensten gebeld.

Toen de hulpdiensten ter plaatse kwam, was de fietser alweer bij zijn positieven. Terwijl de ambulanciers hem de eerste zorgen toedienden, stapte de aanrijder plots doodleuk voorbij. Een getuige herkende hem meteen en gaf dat onmiddellijk door aan de politie-inspecteurs die ter plaatse waren gekomen. De man liep weg, maar de inspecteurs konden hem ter aan restaurant Pita Rabot in de boeien slaan.

Het slachtoffer is afgevoerd naar het ziekenhuis. Over zijn toestand is voorlopig niks bekend. De politie zoekt nu uit waarom de aanrijder op de vlucht was geslagen. Een ademtest moet nog afgenomen worden.

Het ongeval doet terugdenken aan dat van afgelopen vrijdag in de Hoogstraat. Ook toen is een fietser aangereden door een voertuig en reed de man, een 26-jarige Lanakenaar, ervandoor. De politie kon de aanrijder toen op de parking van de E17 in Kalken oppakken. Het slachtoffer is stabiel, maar ligt nog steeds in een coma.

2
Jurgen Eeckhout

Lees meer