3 De politie liet duidelijk niets aan het toeval over.
Gianni Barbieux De politie liet duidelijk niets aan het toeval over.

Politiemacht valt binnen in Hells Angels-lokaal in Gentbrugge: elf personen onterecht meegenomen na valse oproep

Oproeper wordt zelf vervolgd

In Gentbrugge heeft de Gentse politie gisteravond een grootse interventie gehouden aan het Hells Angels clublokaal op de Brusselsesteenweg. Onder meer enkele zwaar bewapende politieagenten, een helikopter en het bijzonder bijstandsteam COPS kwamen ter plekke. Elf Hells Angels werden meegenomen voor verhoor, en zijn intussen vrijgelaten. Vandaag blijkt dat de interventie er kwam naar aanleiding van een valse oproep over geweerschoten. De oproeper wordt zelf vervolgd.

Met een grote politiemacht werd rond 22 uur de interventie ingezet op het Hells Angels clublokaal, dat zich tegenover de carpoolparking Arsenaal bevindt.  Bestuurders die van de afrit van de E17 kwamen, werden tegengehouden door zwaar bewapende agenten en onmiddellijk de andere richting uitgestuurd.

Zeker is dat er rond half één ‘s nachts minstens twee mannen door de politie uit het lokaal werden meegenomen, en met een politiecombi weggebracht. Dat gebeurde aan de voorzijde van het clublokaal, aan de Brusselsesteenweg. In totaal werden nog negen andere aanwezigen weggebracht in combi’s. Het gaat om Hells Angels, die allemaal verhoord werden.

 “Er werden een aantal mensen meegenomen voor verhoor”, bevestigt persmagistrate An Schoonjans van de Gentse afdeling van het parket Oost-Vlaanderen. “De tussenkomst gebeurde naar aanleiding van een binnengekomen oproep.” Maar die oproep blijkt nu vals. Een 44-jarige Gentenaar had bij de politie een ruzie gemeld met meerdere geweerschoten. Maar bij de grootse interventie werd niets verdacht aangetroffen. “De oproeper kon inmiddels geïdentificeerd en opgepakt worden door de politie”, klinkt het bij het parket. “Tijdens zijn verhoor afgelopen nacht bekende hij dat de oproep vals was en dat hij de feiten verzonnen heeft. Hij is geen onbekende voor politie en gerecht. Hij zal door het parket strafrechtelijk vervolgd worden.”

De Hells Angels werden intussen allemaal vrijgelaten.

3 Een man wordt door de politie meegenomen.
Gianni Barbieux Een man wordt door de politie meegenomen.
3 Het clublokaal van de Hells Angels in Gentbrugge.
Google Maps Het clublokaal van de Hells Angels in Gentbrugge.

12 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Wendy De Gusem

    Zijn brave gasten..enkele vrienden van me zitten erbij..er lopen andere kadetten rond!!

  • jacques de backer

    Er lopen andere elementen rond die héél veel meer zouden gecontroleerd en/of aangehouden moeten worden.

Lees meer